Ultimele zile de libertate ale lui Dragnea: A trăit cu senzația că va fi achitat, liber

Ultimele zile de libertate ale lui Dragnea: A trăit cu senzația că va fi achitat, liber

"Eu nu vreau să plec din viața și din funcția asta ca prostul", le spunea Liviu Dragnea jurnaliștilor, în urmă cu aproape un an. Social-democrații recunosc, după condamnarea liderului PSD, că acesta a sacrificat partidul în încercarea de a scăpa de condamnare și mai spun că votul dat de electorat a fost unul al urii împotriva acestuia. Surse social-democrate povestesc pentru HotNews.ro cum au fost ultimele zile de libertate ale lui Liviu Dragnea la partid .

Până în ultimul moment, Liviu Dragnea nu a crezut că va fi condamnat, au spus surse social-democrate. Liderul PSD ar fi primit asigurări de la cercul său de intimi că judecătorii îl vor achita și că nu va face nicio zi de pușcărie.

În seara dupa încheierea alegerilor, deși i s-a cerut demisia, Dragnea a refuzat să o facă. Le-a spus liderilor prezenți în sediul din Băneasa că nu demisionează și că duce până la capăt lupta cu „statul paralel”. Dragnea era convins și atunci că va fi achitat.

Întreba în ultima declarație publică înainte de a fi arestat dacă își dă demisia, Liviu Dragnea declara:

„Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut și ce nu am făcut și la fel o să o fac și acum, împreună cu colegii mei, dar eu nu îmi ausm astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns printr-o țară apropiată, ci într-o discuție serioasă în CEX”.

Tot în seara alegerilor, Dragnea i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să nu candideze la șefia PSD și să o lase pe Lia Olguța Vasilescu să preia conducerea.

"Nu s-a putut vorbi cu el. Era foarte tăcut. De altfel, în ultimele trei săptămâni de campanie Dragnea era parcă rupt de realitate. A fost o perioadă de maximă tensiune pentru el. Se apropia decizia Înaltei Curți și știa că partidul stă prost în sondaje, dar a ținut toate cercetările sub cheie. Doar Darius Vâlcov, Codrin Ștefănescu și Ionel Arsene știau de un sondaj efectuat de profesioniști pe luna aprilie, care cota partidul cu 24,6%. Nimeni dintre liderii PSD nu a văzut acel sondaj. Pe ultima sută de metri a făcut campania furibundă cu Daea, când a aruncat în stânga și dreapta cu promisiuni și proiecte de lege. Nu a vrut să demisioneze nici în noiembrie anul trecut, nici în ultima clipă și a sacrificat partidul știind, trăind cu senzația că va fi achitat, liber", au explicat sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA