Ultimele ZVONURI! PSD câștigă ZDROBITOR Bucureștiul! UDMR NU intră în Parlament!

Ultimele ZVONURI! PSD câștigă ZDROBITOR Bucureștiul! UDMR NU intră în Parlament!

UDMR nu intră în Parlament conform majorității sondajelor de calibrare făcute partide în ultima săptămână! Este o mare lovitură pentru cele două tabere care aspiră la formarea viitoarei majorități care va primi firmanul de la președinție pentru funcția de prim-ministru. Dar aceasta nu este singura bombă. Zvonurile dinspre PSD și PNL, dar și dinspre USR spun că PSD ar putea câștiga zdrobitor capitala țării, cu un scor de aproape 40 la sută! Pentru lămurire trebuie spus că în ultima săptămână partidele fac sondaje de calibrare și pe câteva orașe considerate fief-uri electorale tradiționale. Conform acestor sondaje prezența la vot, deși se anunță vreme frumoasă-12 grade-nu va depăși 43 la sută. Iar soarta unei majorități evidente este mai încâlcită ca oricând. Din păcate, spun tot aceste zvonuri, efectul Cioloș/Antena3 nu mai poate fi măsurat, el urmând să fie palpabil doar în ziua votului și se va traduce prin prezența la vot. Tot zvon este și posibila intrare a PMP în Parlament, fapt care va complica și mai mult ecuația unei viitoare majorități.

UPDATE/UDMR cere sprijin judetelor infratite din Ungaria sa mobilizeze electoratul cu cetatenie romana pentru alegerile parlamentare, dezvăluie  HotNews.ro

UDMR cere sprijinul judetelor infratite din Ungaria pentru mobilizarea cetatenilor maghiari care au si cetatenie romana in vederea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita, a trimis o scrisoare conducerilor a zece judete infratite din Ungaria in acest sens, potrivit Transindex si Kronika.

Liderul UDMR le cere colegilor sai din Ungaria sa sprijine eforturile persoanelor cu cetatenie romana de a merge sa voteze duminica la la misiunile diplomatice si consulare din Budapesta, Szeged si Gyula si la Institutul Cultural Roman din Budapesta.

Apelul vine pe fondul ingrijorarii conducerii UDMR ca partidul ar putea sa nu atinga pragul electoral de 5%. Chiar daca nu va atinge acest prag, UDMR dispune de pragul alternativ: sa obtina minimum 20% din voturi in patru circumscriptii, obiectiv mult mai usor.

In ultimele zile, mai multi oficiali din Ungaria, printre care vicepremierul, au declansat o campanie de mobilizare a electoratului maghiar prin declaratii agresive la adresa Romaniei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...