Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani

Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani

Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia lui, citată de Daily Sabah.

"Tată al familiei și al dinastiei otomane, unchiul nostru, Prințul Dundar Abdulkerim Osmanoglu, a murit în Damasc, Siria", a scris pe Twitter Orhan Osman, un membru al familiei.

Osmanoglu s-a născut în Damasc, după ce părinții lui au fost alungați din Turcia odată cu abolirea califatului, în 1924. Soția lui, Yusra Osmanoglu, a murit în 2017.

Descendenții dinastiei otomane care trăiesc în Turcia au vrut de multă vreme să îl aducă înapoi pe Dundar Abdulkerim Osmanoglu, după ce Siria a tăiat legătura cu această țară din cauza războiului aflat în desfășurare.

Osmanoglu a fost nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdulhamid al II-lea, sultanul otoman legendar căruie i se atribuie prelungirea existenței imperiului otoman mult după anii săi de glorie de la finalul secolului 19.

Fiind cel mai vârstic, Osmanoglu a devenit liderul familiei de descendenți, după moartea lui Osman Bayezid Osmanoglu, nepotul Sultanului Abdulmecid I, în 2017.

Descendenții dinastiei otomane sunt răspândiți prin toată lumea, după ce prăbușirea imperiului, în 1924, a coincis cu trimiterea lor în exil.

În 1952, toate femeile din dinastie au fost aministate, iar bărbații au primit dreptul de a reveni în Turcia în 1974. Cu toate acestea, foarte puțini au revenit, deoarece trăiseră zeci de ani peste hotare și își reconstruiseră viețile. Tatăl lui Osmanoglu, Mehmed Abdulkerim Efendi, se stabilise în Beirut, Liban, în timpul exilului, înainte să se mute în Damasc, unde a murit în 1935.

Fratele lui Dundar Abdulkerim Osmanoglu, Harun, s-a întors în Turcia în 1974 și a devenit acum noul lider al familiei otomane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....