Ultimul producător de videocasetofoane își încetează producția

Ultimul producător de videocasetofoane își încetează producția

Grupul japonez Funai Electric, ultimul producător de videocasetofoane din lume, a anunțat că va înceta producția acestor aparate atât de populare în anii 1970-1980, înainte să fie eclipsate de apariția DVD-urilor și a altor tehnologii digitale, transmite vineri AFP.

Sursa foto: Shoutmystories / Facebook.com

"Suntem singurii care asamblăm videocasetofoane după retragerea de pe piață a companiei Panasonic, în 2012", a declarat AFP un purtător de cuvânt al Funai Electric.

Vânzările s-au cifrat anul trecut la 750.000 de aparate, față de 15 milioane la începutul anilor 2000. "Unul din furnizorii noștri a apreciat că este greu să continue să fabrice o componentă pentru un volum atât de scăzut, ceea ce ne-a făcut să luăm această decizie", a precizat Funai Electric, a cărui fabrică se află în China.

Deși nu a fost difuzat niciun comunicat oficial, compania este asaltată de apeluri de când informația a apărut în presa locală. Printre cei care s-au interesat de soarta videocasetofoanelor Funai se numără un bibliotecar, care colecționează casete video, sau oameni dornici să vizioneze vechi amintiri.

Anul trecut, compania Sony a anunțat sfârșitul iminent al vânzării de casete video Betamax către marele public, epilog simbolic pentru un produs apărut în 1975 și detronat repede de formatul VHS, încheie AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”