Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

Dorinel Umbrărescu, antreprenorul cunoscut drept cel mai serios constructor de drumuri din România, a scos „monștrii" la înaintare. Practic, este vorba despre primele utilaje care vor săpa „tunelurile pentru urși" de pe bucata lipsă de pe Autostrada Vestului, de aproximativ 10 kilometri, până la Holdea.

UMB

Cei de la Pro Infrastructura au surprins imagini de pe șantierele lui Dorinel Umbrărescu. Pasionații de infrastructură susțin că sunt pe drum, din Germania, mai multe campioane speciale destinate preluării și transportului de material ce va fi scos din zona tunelurilor. Important de amintit, Umbrărescu a anunțat din decembrie 2023 că angajează mineri pentru această operațiune complicată, ce presupune expertiză pentru dislocarea unor cantități mari de pământ și rocă.

UMB 2

„Au fost aduse în șantier utilajele de săpat tunelurile, iar pe drum din Germania sunt câteva camioane speciale de scos materialul din tuneluri”, a notat Rocklee, autorul imaginilor postate vineri pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociaței Pro Infrastructură (API).

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, secțiunea de autostradă Margina-Holdea, din bani europeni, va fi gata la termen, în anul 2026.

UMB 3

Finalizarea tronsonului lipsă din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul țării. Aceasta în condițiile in care drumul național DN68A este cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care șoferii cu mașinile personale, dar și cei de tiruri și camioane sunt nevoiți să-l folosească, relatează Opinia Timișoarei .

UMB 4

Noua bucată de autostradă va avea două „tuneluri pentru urși", ce vor avea, însumat, 2,13 km de tunel forat. Astfel, după ce va fi gata autostrada, se va putea circula neîntrerupt pe drumul Timișoara - Sibiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro