Un Airbus A320 a evitat "la mustață" o dronă, în timpul aterizării pe aeroportul Roissy din Franța

Un Airbus A320 a evitat "la mustață" o dronă, în timpul aterizării pe aeroportul Roissy din Franța

Un Airbus A320, aparținând companiei Air France, care efectua un zbor pe ruta Barcelona-Paris, a evitat "la mustață" o dronă la 19 februarie în momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul parizian Roissy, a relatat Biroul de anchete și analize (BEA), care a calificat incidentul drept "grav", relatează vineri AFP.

Pe când aeronava se afla la o altitudine de 1.600 de metri, copilotul a văzut o dronă în partea stângă a aparatului de zbor, a indicat BEA, a cărui anchetă cu privire la acest incident este în curs de desfășurare. Copilotul a deconectat imediat pilotul automat și a efectuat o manevră de evitare, informând totodată comandantul de zbor asupra prezenței dronei.

Comandantul, care a putut observa la rândul său drona, a apreciat că aceasta se afla la circa cinci metri sub aripa stângă a aeronavei. Echipajul a informat imediat turnul de control asupra prezenței dronei și a continuat manevra de aterizare, fără alte incidente.

BEA nu a oferit detalii cu privire la numărul persoanelor aflate la bordul aeronavei și nici cu privire la dimensiunile dronei. Un A320 poate transporta aproximativ 160 de persoane.

Dronele nu au voie să zboare în vecinătatea aeroporturilor, să survoleze zone locuite și sunt limitate la un plafon de 150 de metri, fără dreptul de a ieși din câmpul vizual al operatorului.

Mai multe incidente legate de survolul unor drone deasupra unor centrale nucleare sau a Parisului au avut loc în toamna anului 2014, amintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…