Un al doilea cetăţean canadian, dat dispărut în China (diplomaţie)

Un al doilea cetăţean canadian, dat dispărut în China (diplomaţie)

Un al doilea cetăţean canadian, Michael Spavor, a fost dat dispărut în China de când a fost interogat de autorităţi din această ţară, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe canadian, Guillaume Berube, AFP.

"Lucrăm intens pentru a afla unde se află", a adăugat el, despre acest cetăţean care locuia în China.

"Suntem informaţi că un cetăţean canadian ne-a contactat pentru ca a fost interogat de autorităţile chineze", a declarat miercuri ministrul de externe canadian, Chrystia Freeland, în cursul unei conferinţe de presă la Ottawa.

"Nu l-am putut contacta de când ne-a avertizat. Lucrăm intens pentru a afla unde este şi am ridicat problema pe lângă autorităţile chineze ", a adăugat ea.

Potrivit cotidianului canadian Globe and Mail, Michael Spavor conduce o agenţie de turism în Coreea de Nord. El este cunocut pentru că l-a ajutat pe fostul jucător american de baschet Dennis Rodman să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Ottawa a confirmat marţi arestarea la Beijing a unui alt canadian, Michael Kovrig, fost diplomat care lucrează la Hong Kong pentru International Crisis Group (ICG). Michael Kovrig este specialist pe probleme de politică externă şi de securitate în Orientul Îndepărtat, în special Peninsula Coreeană.

Aceste dispariţii au loc în timp ce la Vancouver Meng Wanzhou, directoare financiară a gigantului chinez al telecomunicaţiilor Huawei, a fost eliberată pe cauţiune, în aşteptarea procedurii de extrădare spre Statele Unite.

Justiţia americană o suspectează de complicitate la fraudă pentru a eluda sancţiunile SUA împotriva Iranului. Beijingul a ameninţat cu represalii împotriva Ottawa după arestarea lui Meng Wanzhou la 1 decembrie la Vancouver, la solicitarea Statelor Unite.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia