Un al doilea comandant important Hamas a fost neutralizat de armata israeliană

Un al doilea comandant important Hamas a fost neutralizat de armata israeliană

Armata israeliană a anunţat sâmbătă moartea unui al doilea lider important al Hamas, în urma raidurilor aeriene asupra Fâșiei Gaza, la o săptămână de când mișcarea palestiniană a lansat un atac terorist de amploare împotriva sudului Israelului.

Cadavrele a circa 1000 de atacatori Hamas au fost recuperate de armata israeliană FOTO PROFIMEDIA

'Un comandant al unităţii Nukhba (Elită, în limba arabă) a Hamas, care a lansat atacul contra localităţilor israeliene din apropierea Fâşiei Gaze în weekendul trecut, a fost ucis într-un atac aerian'', a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Acesta a adăugat că informaţiile privind moartea lui Ali al-Qadi, 37 de ani, se bazează pe informaţii primite de armată şi serviciul de securitate israelian Shin Beth.

Ali-al Qadi (37 de ani) a fost eliberat de autorităţile israeliene în cadrul schimbului de deţinuţi ce a avut loc după eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, ce fusese răpit în 25 iunie 2006 de Hamas şi pus în libertate pe 18 octombrie 2011, după cinci ani şi jumătate de captivitate în Fâşia Gaza.

Cadavrul unui al lider al Hamas, Ayman Younis, a fost recuperat de sub dărâmături duminică, după bombardarea casei sale din tabăra de refugiaţi Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza, a confirmat agenţia de protecţie civilă.

Atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili israelieni şi străini au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat