Un american a plătit o taxă la stat cu aproape 300.000 de monede aduse în cinci roabe

Un american a plătit o taxă la stat cu aproape 300.000 de monede aduse în cinci roabe

Un om de afaceri din Statele Unite, aflat într-o dispută cu Departamentul pentru Vehicule Motorizate (DMV), a plătit o taxă în valoare de aproape 3.000 de dolari folosind cinci roabe cu 300.000 de monede, informează BBC. Procedura de numărare a banilor a început miercuri seară și s-a finalizat joi dimineață.

Nick Stafford din Cedar Buff, Virginia, s-a prezentat la ghișeu DMV cu atât de multe monede încât aparatele de numărat bani nu au putut face față, astfel încât funcționarii au avut nevoie de șapte ore pentru a efectua această sarcină și a încasa taxa. Ei au început miercuri seară să numere cele 298.745 de monede totalizând 2.987,45 dolari și au terminat la primele ore ale dimineții următoare.

Americanul a recurs la acest gest inedit în semn de protest după ce a contactat DMV pentru a primi informații referitoare la taxa ce îi era impusă și a fost nemulțumit de activitatea angajaților instituției. Stafford a declarat pentru BBC că vrea ca departamentele guvernamentale să fie mai responsabile față de solicitările venite din partea cetățenilor. "Nu ar trebui să conteze dacă plătești 300 de dolari pe an impozit pe venit sau 300.000 de dolari, ca mine, deoarece coloana vertebrală a unei democrații începe cu transparența guvernamentală, punct", a spus americanul.

Pentru operațiunea de numărare a monedelor care au cântărit în total 726 de kilograme a fost nevoie de 11 angajați.


Angajații DMV sunt foarte respectuoși și binevoitori ținând cont de situație. Intenționăm să stăm aici până e numărat și ultimul bănuț. Așa că dacă se întâmplă să treceți prin fața Lebanon DMV la noapte și vedeți luminile aprinse și toți angajații înăuntru numărând monede, veți ști de ce", a scris Nick Staffort pe pagina sa de Facebook .

El a explicat că disputa cu DMV a fost declanșată de faptul că departamentul nu i-a oferit numărul de telefon direct de la care putea primi informații referitoare la înregistrarea mai multor autovehicule și la plata taxelor aferente acestor operațiuni — dat fiind că el deține mai multe locuințe în locații diferite. După ce a completat o solicitare în scris, Stafford a primit un număr de telefon, însă a fost informat că acesta nu putea fi utilizat pentru furnizarea de informații publice, notează publicația The Bristol Herald Courier. Atunci, americanul a cerut numerele de la alte birouri similare, iar când i s-a refuzat solicitarea, s-a adresat unui tribunal.


La începutul acestei săptămâni, un judecător i-a respins cele trei procese pe care le-a intentat DMV și nu a acceptat ca departamentul și angajații săi să fie amendați, așa cum a cerut Stafford, mai arată sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...