Un an de la 10 august. Solidaritate: În Malta, străinii au protestat alături de români

Un an de la 10 august. Solidaritate: În Malta, străinii au protestat alături de români

Un an de la 10 august. Solidaritate: Străinii au protestat alături de români în Malta.

Un pic peste 20 de persoane au protestat sâmbătă dimineață, în Valleta, Malta. Dintre cei 20 de oameni, jumătate au fost români, iar restul localnici sau din oameni din alte țări.

”Foarte mulți străini au oprit și au vorbit cu noi, ne-au oferit suportul lor și ne-au încurajat. Am participat vreo 20 și ceva de oameni. Jumătate români și jumătate localnici sau din alte țări!”, ne-a transmis o cititoare HotNews. .

”Au fost câteva persoane malteze și câteva din alte țări care au stat pe toată durata protestului. Iar pe parcursul protestului, s-au oprit și au discutat cu noi localnici și străini (ne-au întrebat ce protestăm, care e situația și ne-au povestit și de situațiile din țară lor) predominant din Rusia, Hong Kong (aceștia au făcut poze afișelor noastre în engleză pentru a le share-ui cu prietenii lor din Hong Kong (care știți că au proteste majore), Istrael, și au fost și persoane Malteze care și-au exprimat solidaritatea și s-au plâns la rândul lor de corupția de la ei din guvern”, a scris Gabriela Gherghel.

Reamintim că sâmbătă se împlinește un an de la reprimarea violentă a mitingului diasporenilor de către janarmi, iar diseară, în Piața Victoriei, este un anunțat un nou protest, la care organizatorii așteaptă aproximativ 250.000 de oameni.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...