Un angajat al DGASPC Vaslui este acuzat că ar fi primit bani pentru certificate de handicap şi atestate de asistent maternal

Un angajat al DGASPC Vaslui este acuzat că ar fi primit bani pentru certificate de handicap şi atestate de asistent maternal

Un angajat al Drecției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a fost reținut de DNA pentru că ar fi primit bani că să intervină pentru acordarea atestatelor de asistent maternal, a plasamentului familial al minorilor şi în vederea obţinerii certificatelor de handicap.

UN angajat al DGASPC Vaslui a fost reţinut. Foto: Eduard Enea

Constantin Nichita este acuzat de trafic de influență în formă continuată.

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2019-2022, inculpatul Nechita Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui sau din cadrul altor instituții publice.

Sumele de bani respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat pentru “a rezolva” diversele solicitări ale persoanelor respective, referitoare la:

- angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituții publice,

- acordarea atestatelor de asistent maternal

- acordarea plasamentului familial al minorilor,

- aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap și obținerea pensiilor de invaliditate", transmite DNA.

Bărbatul va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

"În cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte 22 persoane, persoane fizice, având calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Anterior, în cursul zilei de 14 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 25 locații, situate pe raza județelor Vaslui și Galați. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție", mai spun procurorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB