Un asemenea animal ar trebui arestat!

Un asemenea animal ar trebui arestat!

Un fotograf a surprins în urmă cu câteva zile o serie de imagini din care rezultă că o barcă lovește în plin un stol de pelicani din Delta Dunării. Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Strinoiu, cu următorul text: ”Un om fara suflet care ar trebui tras la raspundere”.

Potrivit Antena 3, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident.

Unii internauți au arătat pe Facebook că ar fi vorba de firma Royal Cruises din Tulcea.

Alți iubitori ai Deltei au scris pe Facebook că așteaptă de la ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Așteptăm ”un răspuns oficial (nu un link către o știre) legat de reglementarea accesului în arii vulnerabile a acestor ambarcațiuni.”

În cursul zilei de vineri, ARBDD a publicat un ”apel pentru un comportament responsabil în Rezervația Biosferei Delta Dunării.”

Pelicanul este emblema Rezervației Biosferei Delta Dunarii, unde au fost înregistrate 5.000 de perechi clocitoare.

Este o pasăre de talie mare, care atinge în medie greutatea de 11 kg. Anvergura aripilor este de 3,20 si are un cioc de pana la 45 cm.

UPDATE 16.07 Viorica Bâscă, director executiv al ARBDD, a declarat într-o intervenție la Digi24.ro că la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții societății sunt așteptați pentru explicații cu toate documentele și că dacă se dovedește a fi o infracțiune se va deschide dosar penal.

”Sunt mai multe încălcări ale legislației în vigoare. Dacă s-a dus într-o zonă strict protejată este extrem de grav. Era o aglomerare de pelicani. La începutul săptămânii viitoare vor veni reprezentanții societății cu toate documentele. Dacă se dovedește a fi o infracțiune va rezulta un dosar penal. Dacă se găsesc exemplare de pelicani răniți se mai adaugă o infrațiune. Erau într-o zonă în care nu aveau voie să fie, în apropierea păsărilor. Trebuie să protejăm ce avem mai de preț, păsările, habitatul de acolo”, a declarat Viorica Bâscă, director executiv ARBDD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa