Un asistent de la Spitalul Militar este suspectat că a sedat trei paciente cu diazepam. Anchetă pentru tentativă de omor

Un asistent de la Spitalul Militar este suspectat că a sedat trei paciente cu diazepam. Anchetă pentru tentativă de omor

Un asistent medical al Spitalului Militar Carol Davila este suspectat că ar fi sedat trei paciente cu diazepam, fără a avea indicații din partea unui medic în acest sens, potrivit informațiilor Adevărul. Parchetul Militar a deschis un dosar pentru tentativă de omor calificat.

Ancheta ar putea fi preluată de un parchet civil. Foto: Mediafax

Parchetul Militar București a fost sesizat de conducerea unității medicale după ce, în dimineața zilei de 5 mai, trei paciente au acuzat stări de rău și au precizat că în cursul nopții le-ar fi fost administrată o soluție injectabilă de către un asistent, menționează surse judiciare pentru Adevărul.

În urma analizelor efectate de medici s-a stabilit că ar fi fost vorba despre diazepam, însă procurorii au solicitat și o expertiză toxicologică, aceasta fiind în curs de realizare, spun sursele citate.

Mai mult, într-o cutie de materiale spitalicești ar fi fost găsite mai multe fiole goale pe care ar fi fost marcată substanța respectivă.

În formularea acuzațiilor de tentativă de omor calificat procurorii au ținut cont de faptul că este vorba despre mai multe victime.

Asistentul este angajat civil, motiv pentru care procurorii anchetează dacă există și implicarea unui cadru militar, în caz contrar urmând să predea ancheta unui parchet civil. De altfel, acesta este și motivul pentru care asistentul nu a fost audiat și nu a fost pus sub învinuire, ancheta fiind in rem, relatează sursele Adevărul.

Toate cele trei femei s-ar fi simțit rău după administrarea substabței, una dintre ele fiind în stare gravă timp de câteva zile, în prezent starea ei fiind ameliorată.

La acest moment al anchetei, nu sunt informații privind motivul pentru care asistentul ar fi administrat somniferul, surse judiciare menţionând că nu sunt indicii cu privire la comiterea altor infracţiuni, precum viol.

Cazul de la Spitalul Militar Central a fost semnalat prima dată de Libertatea.ro , care menţionează că unitatea medicală face o anchetă internă. De asemenea, jurnaliştii au obținut o declarație, sub protecția anonimatului, de la un medic angajat al spitalului. "Începând de luni, a existat o informare asupra cazului, succintă, şi s-a întărit regula eliberării medicamentelor speciale din farmacie", a afirmat doctorul pentru sursa citată.

Ce este diazepamul

Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentelor, diazepamul este folosit pentru anxietate, probleme de somn, spasme musculare, epilepsie sau relaxare înainte de operaţie, doar la recomandarea medicului. Administrat în doze mari, poate cauza amnezie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...