Un australian a supraviețuit în mod miraculos adoptând o poziție yoga după ce a rămas blocat în mâlul unui iaz

Un bărbat din Australia a reușit să supraviețuiască adoptând o poziție din yoga după ce a rămas blocat timp de câteva ore în mâlul și apa unui iaz în care a căzut accidental cu excavatorul, informează joi BBC.

Sursa foto: 9News

Daniel Miller, în vârstă de 45 de ani, conducea utilajul de trei tone pe proprietatea sa, aflată într-o zonă izolată, la 300 de kilometri nord de Sydney, când marginea iazului a cedat, iar bărbatul s-a prăbușit în groapa cu apă și noroi.

Miller a declarat că a adoptat o poziție de yoga, arcuindu-și spatele pentru a putea respira mai ușor, până când un vecin aflat la jumătate de kilometru l-a auzit țipând. "Eram blocat și a trebuit să-mi țin capul sus, deasupra apei, cu ajutorul mâinilor. Cred că era poziția cobra", a declarat fermierul pentru Daily Telegraph din Sydney. "Nu sunt yoghin, dar cred că se poate spune că yoga mi-a salvat viața. Asta și voința de a supraviețui", a mai spus el.

"După 15 minute mi-am dat seama că sunt blocat, mi-am pus mâinile între picioare și am încercat să mă ridic dar m-am scufundat mai mult", a declarat Miller pentru BBC. Acesta a povestit că după ce a adoptat poziția din yoga ce l-a ajutat să își țină fruntea și nasul deasupra apei și-a petrecut fiecare minut numărând până la 60 și că s-a uitat la greieri și libelule, iar la un moment dat chiar a râs.

Echipa de intervenție sosită la fața locului a declarat că drama bărbatului a durat două ore, însă soția lui Daniel Miller a scris pe rețeaua Facebook că soțul său a stat blocat în iaz timp de cinci ore.

"Mi-am spus că ar fi atât de tragic să fiu găsit mort în iaz de copiii întorși de la școală și de soție", a povestit el. "Soția mea face yoga, am făcut și eu cu ea, dar mi s-a părut plictisitor", a recunoscut australianul.

Inspectorul-șef de poliție Neil Stephens a declarat că la momentul în care a ajuns la fața locului nu se vedeau decât nasul și fruntea lui Miller. "A fost extrem de norocos că a supraviețuit", a spus acesta pentru Nine News.

Pentru a-l scoate afară pe bărbat pompierii au fost nevoiți să dreneze o parte din apă și din noroi. "Felul în care și-a arcuit spatele și și-a ținut nasul afară din apă atâta vreme a fost incredibil", a spus Steve Howard, căpitan în cadrul departamentului de pompieri salvatori Fire and Rescue New South Wales.

Miller a fost dus cu elicopterul la spitalul din Newcastle, unde a fost tratat de hipotermie și răni minore la spate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi