Un aventurier rus a început un ocol al Pământului într-un balon cu aer cald

Aventurierul rus Fedor Konyukhov a început marți, în Australia de Vest, un ocol al Pământului într-un balon cu aer cald, în încercarea de a doborî recordul mondial la înconjurat planeta într-un balon, de unul singur, relatează DPA.

Konyukhov, în vârstă de 65 de ani, speră să depășească astfel performanța stabilită în 2002 de americanul Steve Fossett, a cărui călătorie solitară în jurul lumii a durat 13 zile și a avut drept punct de plecare același loc de la nord de orașul Perth.

"Îmi place să călătoresc. Acesta este adevărul. Aveam 15 ani atunci când am plecat în prima mea aventură. Este stilul meu de viață", a declarat aventurierul pentru postul local ABC din Perth înainte de a pleca la ora locală 07:45 (23.45 GMT luni).

Călătoria sa îl va purta 33.000 kilometri spre est peste Australia, Noua Zeelandă, Oceanul Pacific, Chile, Argentina, Oceanul Atlantic, Africa de Sud și Oceanul Indian, înainte de a reveni în Australia de Vest.

Balonul are o înălțime de 52 de metri și o greutate de 1.600 de kilograme, iar gondola sa poate găzdui o singură persoană.

Konyukhov, ale cărui aventuri anterioare includ expediții pe Everest și călătorii la Polul Nord și Sud, va rămâne în contact permanent cu un centru de control din Belgia pentru a primi informări meteo.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…