Un avertizor a fost răsplătit cu 279 de milioane de dolari de autoritățile americane

Un avertizor a fost răsplătit cu 279 de milioane de dolari de autoritățile americane

Recompensa acordată acum de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare este dublă față de suma de 114 milioane de dolari plătită în octombrie 2020.

Dolari - arhiva foto

279 de milioane de dolari este recompensa cea mai mare acordată de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) unui informator (avertizor ) datorită informaţiilor valoroase oferite de acesta, care au ajutat autorităţile de reglementare în aplicarea legii, scrie Reuters .

Recompensele acordate avertizorilor pot varia de la 10% la 30% din banii încasaţi, atunci când sancţiunile băneşti depăşesc 1 milion de dolari.

În comunicatul transmis către presă Comisia nu a dezvăluit natura informațiilor și nici identitatea celui care le-a furnizat.

Până acum, cea mai mare recompensă acordată era de 114 milioane de dolari, în octombrie 2020.

După cum arată această recompensă, există un stimulent semnificativ pentru ca avertizorii să ofere informaţii exacte despre potenţialele încălcări ale legii privind valorile mobiliare”, susține Gurbir Grewal, directorul Diviziei de aplicare a SEC.

Plăţile se fac dintr-un fond de protecţie a investitorilor, care a fost înfiinţat de Congres şi finanţat în întregime prin sancţiuni monetare plătite SEC de către cei care încalcă legea valorilor mobiliare.

Creola Kelly, şefa Biroului pentru avertizori al SEC, susține că informatorul a oferit o asistență susținută care a constat în declarații verbale și scrise și care au fost esențiale pentru acțiunile ulterioare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria