Un avion al Marinei americane ajuns în mare, după o aterizare ratată, în Hawaii. Nouă oameni erau la bord VIDEO

Un avion al Marinei americane ajuns în mare, după o aterizare ratată, în Hawaii. Nouă oameni erau la bord VIDEO

Un avion de recunoaștere al Marinei Americane a ieșit de pe pista de aterizare a unei baze US Marine Corps și s-a prăbușit luni în apă. La bordul avionului, care a căzut în largul insulei Oahu, din Hawaii, se aflau nouă membri, scrie CNN.

Potrivit oficialilor militari, la bordul avionului P-8A Poseidon, ce aparține de US Navy, nu au existat victime. Avionul este un bimotor multimisiune de patrulare și recunoaștere cu două motoare, cu o structură de avion de pasageri Boeing 737, potrivit purtătorului de cuvânt al Corpului de Marină, locotenentul Hailey Harms, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt Lt. Hailey Harms a spus că personalul de la bordul avionului este în curs de evaluare.

Avionul P-8A părbușit în apele din jurul insulelor din Hawaii- Twitter/X

Garda de Coastă a intervenit, dar operațiunile de salvare au fost rapid anulate, a declarat subofițerul Ryan Fisher.

"Se pare că toate părțile implicate au fost salvate", a afirmat Ryan Fisher, un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă, potrivit AP.

În imaginile capturate la fața locului, aeronava apărea în poziție verticală, cu aripile ușor deasupra liniei de plutire , în Golful Kaneohe, în largul Bazei Corpului de Infanterie Marină din Hawaii, pe insula principală Oahu, la nord de capitala Honolulu.

În momentul incidentului, vizibilitatea era redusă la aproximativ o milă, respectiv 1,7 km, cu rafale de vânt de circa 34 km pe oră și ceață, după cum anunță Serviciului Național de Meteorologie.

Avionul P-8A Poseidon este foarte folosit în operațiunile marinei americane și poate transporta atât torpile, cât și rachete de croazieră, în timp ce desfășoară misiuni de război antisubmarin și antisuprafață și de colectare de informații.

Conform US Navy, avionul, cu baza în Whidbey Island, Washington, se afla "într-o detașare în sprijinul apărării maritime interne".

Un alt incident în care a fost implicat un avion P-8A a avut loc deasupra Mării Chinei de Sud, la începutul anului. Acesta avea la bord o echipă CNN și a fost interceptat de un avion de vânătoare chinez, într-o întâlnire în care avionul chinez s-a apropiat la mai puțin de 500 de metri de P-8A.

Acest tip de aeronave sunt pilotate de ofițeri din armatele din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Norvegia și India, conform Boeing.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”