Un avion privat al Wagner a aterizat în Belarus

Un avion privat al Wagner a aterizat în Belarus

Un avion despre care nu există confirmări că l-ar avea la bord pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a aterizat marți în Belarus, relatează BBC. Kremlinul a transmis că nu are informații despre locul unde se află liderul Wagner, după revolta eșuată de weekendul trecut.

Avionul omului de afaceri ar aterizat marți la o bază aeriană la sud de Minsk FOTO OSINTdefender

O aeronavă Embraer Legacy 600, purtând coduri de identificare care se potrivesc cu un avion având legătură cu Prigojin în documentele de sancţiuni ale SUA, a coborât la altitudinea de aterizare în apropierea capitalei belaruse Mins, potrivit site-ul Flightradar24, citat de Reuters.

Aparatul a părăsit regiunea Rostov la 02:32 GMT şi a început procedura de aterizare în jurul orei 04:20 GMT în apropiere de Minsk.

Aparatul de zbor a apărut prima dată pe site-ul de urmărire a zborurilor deasupra oraşului Rostov, în sudul Rusiei, pe care mercenarii lui Prigojin îl capturaseră sâmbătă.

Kremlinul spune că nu are informații despre locul unde se află liderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Potrivit contului „OSINTdefender”, avionul aparținând omului de afaceri ar fi aterizat la o bază aeriană din regiunea Minsk.

Conform termenilor acordului care a pus capăt revoltei pe care acesta a condus-o în weekend, acestuia urma să i se permită să plece în Belarus, în timp ce luptătorilor săi li s-a oferit șansa de a se alătura forțelor armate regulate rusești sau de a trece și ei granița.

Din câte se pare grupul de mercenari va fi desființat, comentează BBC, în urma unui comunicat transmis marți de Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că se fac pregătiri pentru predarea armamentului greu și a echipamentelor militare care au aparținut grupării Wagner. În același timp, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a transmis că dosarul penal deschis pentru rebeliune militară a fost închis.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că acordul a fost pus în aplicare - și că președintele Putin s-a ținut întotdeauna de cuvânt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?