Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ''istorică'' sentinţa fostului poliţist Derek Chauvin

Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ''istorică'' sentinţa fostului poliţist Derek Chauvin

Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ''istorică'' sentinţa de 22 de ani şi jumătate de închisoare împotriva poliţistului alb Derek Chauvin care l-a ucis pe afro-americanul de 40 de ani.

''Această sentinţă istorică aduce familia Floyd şi naţiunea noastră cu un pas mai aproape de vindecare, oferind o încheiere şi responsabilitate'', a declarat Ben Crump într-un comunicat citat de DPA.

''Pentru prima dată, un ofiţer de poliţie care a luat pe nedrept viaţa unui bărbat de culoare a fost tras la răspundere'', a spus el.

''Zi după zi, an după an, poliţia ucide oameni de culoare fără consecinţe. Dar astăzi, odată cu sentinţa lui Chauvin, facem un pas important înainte - ceva ce era de neimaginat cu foarte puţin timp în urmă''.

''Cei care şi-au ridicat vocea pentru a cere dreptate pentru George Floyd trebuie să ştie că activismul lor a făcut diferenţa'', a subliniat avocatul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”