Un bărbat acuzat că a încercat să vândă informaţii despre Assange, interogat la Madrid

Un bărbat acuzat că a încercat să vândă informaţii despre fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pe care le-ar fi obţinut printr-un sistem de supraveghere în Ambasada Ecuadorului la Londra, a fost interogat de justiţia din Madrid, a anunţat vineri o sursă judiciară, citată de AFP.

Suspectul - un jurnalist - a fost arestat, iar apoi interogat în capitala spaniolă de un judecător madrilen, iar apoi eliberat în aşteptarea altor investigaţii, ca urmare a unei plângeri depuse la poliţie de redactorul-şef al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, a explicat această sursă sub rezerva anonimatului.

Mai mulţi alţi spanioli afirmă că dispun de înregistrări video şi de documente persoane cu privire la Julian Assange din timpul îndelungatei sale şederi în reprezentanţa diplomatică ecuadoriană.

În 2012, australianul de 47 de ani, care era urmărit penal în Suedia pentru viol- dosar clasat de atunci - se refugiase în Ambasada Ecuadorului la Londra pentru a evita să fie extrădat spre Suedia şi SUA, în urma publicării de documente secrete americane pe site-ul său internet.

După şapte ani petrecuţi în reprezentanţa diplomatică ecuadoriană, Julian Assange a fost evacuat de acolo de poliţia britanică în 11 aprilie, cu aprobarea autorităţilor de la Quito.

El a fost condamnat miercuri de un tribunal londonez la 50 de săptămâni închisoare pentru încălcarea condiţiilor impuse la eliberarea sa provizorie.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită