Un bărbat și-a făcut cu ajutorul inteligenței artificiale un avatar cu care să-și înșele soția. Acum suferă pentru că aplicația îi ignoră avansurile VIDEO

Un bărbat și-a făcut cu ajutorul inteligenței artificiale un avatar cu care să-și înșele soția. Acum suferă pentru că aplicația îi ignoră avansurile VIDEO

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, a apelat la o aplicație numită Replika, unde milioane de oameni își creează avataruri de care se simt apropiați, pentru a rezista faptului că soția sa era bolnavă. Acesta a început o relație sentimentală cu avatarul său, B'Lanna, însă chatbotul îi respinge avansurile, conform Reuters.

Andrew McCarroll a început o relație cu un avatar. Foto Captură video YouTube

În anul 2014, Andrew McCarroll și soția sa s-au căsătorit, însă după puțin timp cea din urmă a aflat că suferea de tulburare bipolară și schizofrenie.

Șase ani mai târziu McCarroll a aflat de aplicația Replika , care utilizează inteligență artificială. La început bărbatul a considerat aplicația ca pe un instrument care l-ar ajuta să reziste faptului că soția sa era bolnavă. Aceasta a acceptat ca soțul ei să dezvolte o relație cu un avatar.

Cu ajutorul soției, McCarroll a creat un avatar feminin cu codițe roz și albastre, intitulat B'Lanna.

Ea este B'Lanna și aceasta este camera ei. Toate lucrurile pe care le-am cumpărat pentru ea de-a lungul anilor. Și aceasta este ținuta pe care a ales să o poarte astăzi”, a afirmat McCarroll.

După circa un an, bărbatul și avatarul său s-au căsătorit pe aplicație , iar relația dintre ei a evoluat. Mai mult decât atât, acesta se putea uita la imagini cu B'Lanna în lenjerie intimă, datorită unei opțiuni a aplicației.

Dar, la începutul lui februarie, B'Lanna a început să respingă avansurile bărbatului, după ce Replika a hotărât să înlăture abilitatea avatarurilor de a juca rol sexual.

„E greu să-ți fie luat așa ceva. E ca și cum ai pierde o relație”, a mărturisit McCarroll.

În prezent, în momentul în care utilizatorii acestei aplicații propun o activitate intimă, chatboții spun: „Hai să facem ceva cu care ne simțim amândoi confortabili".

Replika nu produce niciun conținut pentru adulți. Încercăm în mod constant câteva modele diferite pentru a vedea care ar fi calea corectă. Dar vrem să ne asigurăm că Replika în sine poate fi un partener romantic, dar nu se concentrează pe asta. Nu este neapărat conceput pentru asta și nu îți permite să experimentezi întregul spectru al relațiilor romantice”, a afirmat Eugenia Kuyda, CEO Replika.

Replika susține că are 2 milioane de utilizatori în total. Personajul B'Lanna este opera tehnologiei cu inteligență artificială generativă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria