Un bombardier Su-25 s-a prăbușit în estul Rusiei, în urma unei defecțiuni la un motor

Un bombardier Su-25 s-a prăbușit în estul Rusiei, în urma unei defecțiuni la un motor

Un bombardier Su-25 s-a prăbușit miercuri dimineață în regiunea Primorie (Siberia de Est) în timpul unui zbor de rutină într-o zonă rezidențială, relatează agențiile ruse de presă.

Avionul militar a căzut pe un domeniu privat, dar la sol nu s-au raportat distrugeri majore, în timp ce pilotul a reușit să se catapulteze, iar viața lui nu este în pericol, potrivit agenției de presă TASS.

Locul accidentului a fost izolat, iar pompierii încercau să stingă incendiul izbucnit după ce avionul a explodat la impactul cu solul și a distrus două magazii. Avionul militar s-a prăbușit în urma unei defecțiuni la un motor în timpul unui zbor de antrenament, pe când pilotul încerca să efectueze manevra de aterizare.

'Avionul zbura și, dintr-odată, fără niciun motiv aparent, a început să cadă', au relatat martori pentru agenția locală de presă PrimaMedia.

Avionul militar nu avea la bord muniție, a precizat serviciul de presă al armatei, adăugând că o Comisie pentru securitatea zborurilor din cadrul forțelor aeriene ruse se va deplasa la locul accidentului.

Pilotul Su-25 a făcut totul pentru ca avionul să nu cadă deasupra clădirilor de locuit, a indicat la rândul său un responsabil local, Vladimir Siomkin, pentru agenția de presă din Primorie.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”