Un bosniac urmărit internaţional pentru crime de război, prins de poliţiştii români la Constanţa

Un bosniac urmărit internaţional pentru crime de război, prins de poliţiştii români la Constanţa

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, cu dublă cetăţenie - suedeză şi bosniacă, ce era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.

Potrivit unor oficiali din Poliţie, este vorba de Stojcic Zoran.

Conform unui comunicat al IGPR, miercuri dimineaţa, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională emisă de autorităţile bosniace.

Bărbatul în cauză, cu dublă cetăţenie - suedeză şi bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanţa, urmând ca joi să fie prezentat Curţii de Apel, cu propunere de arestare preventivă.

Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!