Un brașovean transmite zilnic de pe frontul din Ucraina. Cum îi ajută pe ucraineni

Un brașovean transmite zilnic de pe frontul din Ucraina. Cum îi ajută pe ucraineni

Radu Hossu a renunțat la liniștea căminului pentru prezența pe linia frontului din Ucraina. Brașoveanul a strâns și peste 150.000 de euro, bani cu care a cumpărat hrană și echipamente pentru ucraineni.

Radu Hossu (stânga, cu tricou negru) în Ucraina FOTO Radu Hossu

Brașoveanul Radu Hossu a decis să renunțe la confortul de acasă și să meargă pe linia frontului din Ucraina, ca să poată transmite informații cât mai veridice pentru români. Și nu numai atât. Tânărul strânge fonduri cu care sprijină armata ucraineană și autoritățile din țara greu încercată în urma invaziei Rusiei.

În dimineața zilei de 5 octombrie, Radu Hossu a făcut o analiză aprofundată a situației existente în acest moment pe fronturile din Ucraina. Brașoveanul aduce clarificări în ce privește cele trei fronturi create de contraofensiva ucraineană de la Herson.

Contraofensiva Herson (pun harta pentru înțelege mai ușor). Axa Nord: Astăzi, o parte din frontul nordic de pe malul vestic al Niprului a cedat, Armata Ucraineană eliberând zeci de sate și împingând rușii aproximativ 30 de kilometri spre orașul Herson”, scrie Radu Hossu despre primul front.

Radu Hossu, în timpul unei postări din Ucraina FOTO Facebook Radu Hossu

Radu Hossu, în timpul unei postări din Ucraina FOTO Facebook Radu Hossu

Situația descrisă de Radu Hossu pare să fie favorabilă ucrainenilor și spre nord-vest.

Contraofensiva Herson. Axa Nord-Vest. Armata Ucraineană a străpuns și aici liniile defensive ruse, a eliberat Davydiv Brid și a reușit conexiunea cu Forțele Armatei Ucrainene care atacau pe la vest de Petropavlikvka, ceea ce înseamnă că vor încerca ori un clește pentru forțele ruse pe malul estic al Ihnules, ori vor continua avansul, fără niciun fel de clește, înspre linia Beryslav-Vitrove, care este ultima linie de apărare înainte de Herson”, mai spune trimisul publicației brașovene BizBrașov.

Și mai rău pentru ruși pare să fie pe cel de-al treilea front din zonă.

Contraofensiva Herson. Axa Mykolaiv-Herson. Armata Ucraineană lovește poziții ale rușilor, care deja sunt lipsiți de ajutor de pe partea cealaltă a râului Nipru și se află la 10 kilometri de orașul Herson, unde mai sunt masați aproximativ 10.000 de soldați ruși care nu mai au pe unde să scape decât dacă înoată sau fug pe picioare pe podul barajului de la Nova Kakhova, ceea ce ar fi extrem de riscant pentru ei”, a descris brașoveanul situația.

Harta cu situația operativă din dimineața de 5 octombrie FOTO Radu Hossu

Harta cu situația operativă din dimineața de 5 octombrie FOTO Radu Hossu

Potrivit lui Radu Hossu, ucrainenii avansează și în zona Harkiv, unde au reușit să stabilească mai multe capete de pod, pe care le-ar putea uni în zilele următoare. În bătălia pentru Donbas, conform brașoveanului, rușii nu au mai reușit să avanseze în ultimele zile.

Radu Hossu scrie despre războiul din Ucraina din prima săptămână a acestuia și numărul celor care îi urmăresc postările este în cotninuă creștere, mai ales în ultimele trei săptămâni, de când se află pe linia frontului.

Hossu a fost organizator al protestelor organizate la Brașov în urma tragediei de la Colectiv și al celor de după Ordonanța 13. A fost președinte al Pro Democrația Brașov, iar în 2020 s-a ocupat de strategia de campanie de la alegerile locale din Brașov.

Bloc distrus de bombardamente în Ucraina FOTO Radu Hossu

Bloc distrus de bombardamente în Ucraina FOTO Radu Hossu

În Ucraina, Hossu spune că a făcut peste 7.000 de kilometri în trei săptămâni, în care a stat 90% din timp în zona frontului. A strâns donații de peste 150.000 de euro, cu care a ajutat armata, dar și civilii ucraineni.

Până acum am cumpărat tone de alimente, două mașini de teren, zeci de echipamente complete necesare pentru siguranța soldaților - la cererea Ambasadei Ucrainei la București, 10 camere de supraveghere PTZ pentru orașul Mykolaiv, la cererea Administraței Mykolaiv”, spune Hossu.

Pentru perioada următoare, Radu Hossu speră să reușească să cumpere mașini de teren echipate pentru iarnă și cât mai multe alimente.

Radu Hossu la ieșirea din Bahmut FOTO Facebook Radu Hossu

Radu Hossu la ieșirea din Bahmut FOTO Facebook Radu Hossu

Urmează, cu ajutorul vostru, să mai cumpăr cel puțin opt mașini de teren ce vor fi echipate de iarnă, să mai duc încă vreo câteva tone de alimente în zonele eliberate din estul Ucrainei și, evident, echipamente de siguranță pentru care nu am nevoie de licență specială”, a promis brașoveanul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani