Un câine a tras o navă de 1,2 tone VIDEO

Un câine a tras o navă de 1,2 tone VIDEO

Un câine dresat pentru salvare pe apă a reușit să tragă o navă care fusese luată de un curent puternic într-un lac din Beltzville, Pennsylvania, chiar înainte de apariția unei furtuni, relatează Daily Mail .

Câinele, pe numele său Oakley, face parte din rasa Newfoundland. Foto: Captură video Instagram

Oakley, din rasa Newfoundland, este dresat de Academia Americană canină de salvare pe apă din Massachusetts.

Am înotat și Oakley a luat frânghia de acostare în gură, a întors barca și a tras tot drumul”, a scris George Abraham, care administrează contul de Instagram al lui Oakley.

În videoclipul publicat chiar pe pagina sa de Instagram, Oakley poate fi văzut purtând ochelari și echipament de salvare, în timp ce trăgea barca, care cântărea 1.270 de kilograme.

Oakley este unul dintre cei doi câini din Statele Unite care sunt dresați folosind metodele Scuola Italiana Cani da Salvataggio.

Câinii de salvare pe apă, care includ rase precum Newfoundlands, Ciobănești germani și Golden Retrievers, sunt învățați cum să execute salvări de pe bărci, jet ski-uri și chiar din elicoptere.

Câinii Newfoundland, precum și Labrador Retrievers și anumite alte rase, au fost crescuți special pentru a salva oamenii din apă”.

Când acest instinct natural este îmbunătățit printr-un antrenament, atunci echipa câine-om devine fără comparație o entitate de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec”, se arată pe site-ul Academiei .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...