Un cartof gigantic descoperit de un cuplu din Noua Zeelandă în grădina casei ar putea fi un nou record mondial

Un cartof gigantic descoperit de un cuplu din Noua Zeelandă în grădina casei ar putea fi un nou record mondial

Un cuplu din Noua Zeelandă a descoperit în grădina casei un cartof gigantic care ar putea fi cel mai mare din lume, informează vineri DPA.

Colin şi Donna Craig-Brown, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, pliveau grădina când Colin a descoperit cartoful de 7,9 kilograme, potrivit relatărilor din presa locală.

''Am băgat furca, l-am smuls din pământ şi mi-am spus 'Dumnezeule, ce avem noi aici?' Şi m-am gândit 'ce e asta?''', a declarat el pentru Newshub.

Cei doi soţi nu plantaseră cartofi în grădină recent şi nu ştiu cu exactitate de cât timp creştea leguma, botezată ''Doug'', în grădina lor.

''Este doar unul dintre micile momente fericite din viaţă, nu-i aşa? Mama natură ne-a răsplătit cu această minune'', a declarat Colin pentru RNZ.

Recordul mondial actual pentru cel mai mare cartof este deţinut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie. Colin aşteaptă ca Guinness Book of World Records să confirme că Doug este noul deţinător al recordului.

După ce se va termina tot ''tărăboiul'', Colin intenţionează să prepare votcă din cartoful uriaş, a mai declarat acesta pentru RNZ.

''O să-i facem un parastas şi vom închina cu toţii în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gând să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poţi să-l faci din el este să-l pui la fermentat şi nu să-l mănânci'', a mai spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina