Un caz de viol și omor care a cutremurat un oraș întreg, rezolvat după 48 de ani. Cine este criminalul

Un caz de viol și omor care a cutremurat un oraș întreg, rezolvat după 48 de ani. Cine este criminalul

Risc Seismic

Poliția canadiană susține că a rezolvat unul dintre cele mai importante cazuri de crimă și viol din istoria Quebecului. În 1975, o tânără de 16 ani a fost ucisă.

Sharron Prior a fost ucisă în 1975

Poliția din Longueuil, Quebec, a declarat că probele ADN le permit să fie 100% siguri că Franklin Maywood Romine a ucis-o pe tânăra de 16 ani, Sharron Prior, în suburbia orașului Montreal, în anul 1975, scrie The Guardian.

Trupul lui Romine, care s-a născut în 1946 în al doilea oraș ca mărime din Virginia de Vest, Huntington, și a murit în 1982, la vârsta de 36 de ani, în Verdun, Montreal, în circumstanțe misterioase, a fost exhumat dintr-un cimitir din Virginia de Vest la începutul lunii mai 2023 pentru teste ADN menite să confirme legătura sa cu crima.

Poliția din Longueuil spune că ADN-ul acestuia – care a avut o lungă istorie penală – se potrivește cu o mostră găsită la locul crimei. De asemenea, el s-a potrivit cu descrierea fizică a suspectului de către un martor.

Cazul violării și uciderii tinerei Sharron Prior a rămas nerezolvat de când a dispărut, la 29 martie 1975. În acea zi, fata a plecat să se întâlnească cu prietenii la o pizzerie din apropierea casei sale din cartierul Pointe-St-Charles din Montreal.

Trupul ei a fost găsit trei zile mai târziu într-o zonă împădurită din Longueuil, pe malul sudic al Montrealului.

Oamenii legii au anchetat peste 100 de suspecți de-a lungul anilor, dar nu au făcut niciodată arestări. Yvonne Prior, mama adolescentei, are acum 80 de ani, încă locuiește în Canada și și-a petrecut viața căutând ucigașul fiicei sale.

Numele lui Romine nu a apărut în anchetă până anul trecut, când poliția din Longueuil a început să caute prin cazierele judiciare și a găsit un istoric vast al acestuia legat de acte de violență și încercări de a se sustrage forțelor de ordine, mutându-se între Virginia de Vest și Canada.

Romine a încercat pentru prima dată să evadeze din penitenciarul din Virginia de Vest în 1964, iar mai târziu a evadat în 1967.

În 1974, a fost arestat pentru că a pătruns într-o casă și a violat o femeie în Parkersburg, Virginia de Vest. El a fost eliberat pentru o cauțiune de 2.500 dolari, două luni mai târziu și a fugit în Canada, potrivit unui articol Associated Press de la acea vreme.

La doar câteva luni după asasinarea lui Prior, în 1975, Romine a fost prins de polițiștii de frontieră canadieni și extrădat în Virginia de Vest, unde a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală.

Romine a murit în Canada în 1982, la scurt timp după eliberare. Trupul a fost redat mamei sale din Virginia de Vest, iar familia l-a îngropat în comitatul Putnam, Virginia de Vest.

"Este o combinație dintre cel mai rău element al speciei umane, care a atacat cel mai nevinovat element din rasa umană – un copil", a declarat procurorul local Mark Sorsaia. "Unele lucruri sunt mai rele decât moartea – pierderea unui astfel de copil, pentru o familie, pentru o mamă. Să știi că copilul tău a murit așa."

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…