Un cercetător american a prezis acum 10 ani că 2020 va fi un dezastru: Mă simt răzbunat

Un cercetător american a prezis acum 10 ani că 2020 va fi un dezastru: Mă simt răzbunat

Un cercetător de la Universitatea din Connecticut, Peter Turchin (foto), în vârstă de 63 de ani, a prezis în urmă cu 10 ani că anul 2020 va fi un dezastru pentru SUA.

Acum, el spune că lucrurile ar putea degenera și mai mult, notează  Market Watch .

Într-un material publicat pe Nature.com, Peter Turchin scria, în 2010:

 ”Ciclurile seculare foarte lungi interacționează cu procesele pe termen mai scurt. În Statele Unite, vârfurile de instabilitate (o dată la 50 de ani) s-au produs în jurul anilor 1870, 1920 și 1970, deci altul ar putea urma în jurul anului 2020.

Comunitățile pot preveni dezastrul. Trebuie doar să găsim modalități de a ameliora efectele negative ale globalizării asupra bunăstării oamenilor”.

 În 2013, el a reiterat ideea, într-un articol publicat pe Aeon.com.

”Ne apropiem rapid de un vârf (de instabilitate) istoric, în care Statele Unite vor fi deosebit de vulnerabile. Dacă înțelegem cauzele, avem șansa să prevenim acest lucru. Dar primul lucru pe care va trebui să-l facem este să inversăm tendința inegalității, care este în continuă creștere”, scria cercetătorul atunci.

Acum, el spune că se simte ”răzbunat”.

”Ca om de știință, mă simt răzbunat. De cealaltă parte, sunt un american care a trebuit să trăiască în aceste vremuri grele”, a declarat Peter Turchin pentru  Time .

Specialistul a avertizat însă că ce e mai rău abia urmează să vină, întrucât astfel de crize durează, în mod normal, între 5 și 15 ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!