Un cetățean român, presupus cap al grupului de "petrecăreți" care plecau fără să plătească, arestat în Spania

Un cetățean român, presupus cap al grupului de "petrecăreți" care plecau fără să plătească, arestat în Spania

Garda Civilă a reținut marți un cetățean român în vârstă de 48 de ani, identificat drept unul dintre presupușii capi ai unui grup de persoane care ar fi făcut consumație în două restaurante din Spania, unul în Bembibre și altul în Ponferrada (provincia León, comunitatea autonomă Castilia și León), și ar fi plecat fără să achite nota de plată, informează cotidianul spaniol El Pais.

Individul reținut domiciliază în Ponferrada, scrie sursa citată, care relatează că, potrivit poliției, și celălalt cap al bandei este tot cetățean român.

În primul caz, cele peste 100 de persoane din grup, care plătiseră o garanție de 900 de euro, au ieșit din restaurantul El Carmen, situat în Bembibre, înainte de servirea desertului, după cum a declarat Antonio Rodriguez, proprietarul localului. ''S-a întâmplat în doar un minut'', a spus acesta. ''A fost ceva plănuit și au ieșit în goană'', a completat el adăugând că mesenii mai aveau de achitat încă 2.000 de euro, relatează BBC.

Cealaltă lovitură s-ar fi petrecut într-un local situat la numai 10 km distanță de prima "țintă".

Proprietara celui de-al doilea restaurant păgubit, El Rincon de Pepin, din Ponferrada, a declarat în urmă cu câteva zile că bănuiește că lovitura a fost dată de același grup. Potrivit acesteia, petrecăreții au invocat faptul că sărbătoreau o nuntă și au comandat un meniu de bază. Ei au achitat o garanție de 1.000 de euro, însă au făcut o consumație de 10.000 de euro. ''Au fost 160 și au dispărut toți. În cinci minute'', a declarat Laura Arias pentru BBC. "Asta a fost neobișnuit. De obicei, oamenii pleacă pe rând și te aștepți ca cineva să vină să discute cu tine și să spună că se va rezolva cu nota a doua zi dimineață sau ceva de genul acesta. Însă ei nu au zis nimic, pur și simplu au dispărut'', a spus ea.

Fapta neobișnuită a fost raportată la poliție, însă Arias nu are nici o îndoială cine sunt făptașii. ''Sunt aceiași oameni. Ne dăm seama după fotografii'', a declarat ea.

Potrivit media din nordul Spaniei, martorii susțin că grupul ar fi din estul Europei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție