Un charter cu 180 de muncitori sezonieri români, primul dintr-o serie de șase, va ateriza joi în Marea Britanie

Un charter cu 180 de muncitori sezonieri români, primul dintr-o serie de șase, va ateriza joi în Marea Britanie

O cursă charter cu 180 de muncitori sezonieri la bord va ateriza mâine în Stansted, Marea Britanie, pentru a satisface cererea masivă de forță de muncă în agricultură, transmite  Daily Mail.  Potrivit sursei citate, cursa este prima dintr-o serie de șase care urmează să sosească în lunile următoare.

Country Land & Business Association a avertizat că restricțiile în vigoare ar putea afecta masiv agricultura. Publicația britanică notează că pentru muncile agricole nu s-au înregistrat suficiente solicitări în ciuda concedierilor generate de epidemia de coronavirus.

Air Charter Service a confirmat că a rezervat primul charter pentru a transporta muncitori est-europeni în Marea Britanie, potrivit The Times.

Muncitorii ar urma să fie preluați cu autobuzul și transportați la fermele din sudestul Marii Britanii și Lincolnshire.

Pasagerilor li se va cere să păstreze distanța socială și nu li se va permite să părăsească România dacă prezintă simptome de COVID 19.

Potrivit unor estimări, economia britanică ar putea prăbuși cu 35 de procente dacă restricțiile vor dura mai mult de trei luni iar rata șomajului va depăși 10%, deficitul riscând să depășească 273 de miliarde de lire sterline, cel mai ridicat nivel după al Doilea Război Mondial.

Restricțiile ar urma să fie menținute în UE cel puțin până în data de 7 Mai.

Daily Mail notează că guvernul britanic este divizat pe tema relaxării restricțiilor cât mai repede, unii fiind de părere că oamenii ar trebui să revină la muncă acolo unde este posibil.

Potrivit worldometers.info, Marea Britanie  este pe locul șase în topul țărilor afectate de coronavirus, cu 98,476 de cazuri de infectare, un plus de 4603 înregistrat de la ultima raportar și cu 12968 de decese raportate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…