Un coiot lovit de o mașină a călătorit 35 kilometri în grila din față a autovehicului și a scăpat cu viață

Un coiot lovit de o mașină a călătorit 35 kilometri în grila din față a autovehicului și a scăpat cu viață

O femeie din Canada care credea că a trecut cu mașina peste un coiot a avut o surpriză de zile mari când a descoperit animalul în viață, în grila din față a mașinii, relatează BBC.

Georgie Knox, din Airdrie, provincia Alberta, se îndrepta spre locul ei de muncă când animalul a țâșnit în fața autovehiculului. Într-o postare pe Facebook, ea a povestit că a lovit animalul, a auzit un zgomot și a crezut că l-a omorât. Un muncitor în construcții i-a atras însă atenția, când a oprit la un semafor, că animalul era viu și "încorporat" în mașină.

"Când am coborât să văd, am văzut că micuțul se uita la mine și clipea", a scris ea pe Facebook.

Femeie condusese circa 35 kilometri între Airdrie și Calgary la "viteză de autostradă". Ea anunțat autoritățile locale răspunzătoare de protecția faunei sălbatice, iar acestea au reușit să-l salveze pe coiot.

"În mod miraculos, a fost eliberat și avea răni minore", a povestit Georgie Knox.

Last week on my way to work in the early morning, a coyote darted in front of my car and I hit it. I heard a crunch and...

Posted by Georgie Knox on  Saturday, September 9, 2017

În cele din urmă animalul a fost eliberat de oficialii pentru protecția faunei din Comitatul Kananaskis, situat în apropiere de poalele Munților Stâncoși, la circa 100 kilometri est de Airdrie.

"În mod clar, mama natură avea alte planuri cu acest mic tip special", a mai scris femeia în mesajul ei. Coioții sunt originari din zona Alberta, iar dimensiunea lor o depășește cu puțin pe cea a vulpilor roșii, notează BBC.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 Așa o fi?

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!