Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un comerciant de artă, condamnat la închisoare pentru deturnare de fonduri

Un comerciant de artă britanic a fost condamnat marţi la patru ani de închisoare de un tribunal din Manhattan pentru însuşirea frauduloasă a zeci de milioane de dolari în urma vânzării unor tablouri de mare valoare, informează AFP.

Timothy Sammons, în vârstă de 63 de ani, a pledat vinovat la cele 15 capete de acuzare reţinute împotriva lui, fapt care a permis evitarea unui proces.

La finalul celor patru ani de detenţie, dosarul lui va fi examinat de o comisie specializată în eliberări condiţionate, care va putea să decidă menţinerea comerciantului în închisoare până la 12 ani în total, dacă va considera necesar, în virtutea unei hotărâri pronunţate marţi de judecătoarea Ann Scherzer.

Timothy Sammons, care deţine galerii la Londra, New York şi Zurich, a vândut mai multe dintre operele de artă ce i-au fost încredinţate de diverşi colecţionari, însă fără să îi informeze în legătură cu acele tranzacţii.

El a păstrat pentru sine sumele obţinute în urma vânzărilor, în timp ce proprietarii tablourilor deveneau tot mai nerăbdători, fără să ştie că în perioada expunerii acelor capodopere în galeriile deţinute de acest comerciant operele de artă intraseră deja în posesia altor proprietari.

În alte cazuri, Timothy Sammons, fost angajat al casei de licitaţii Sotheby's, păstra tablourile şi le ipoteca pentru a obţine împrumuturi bancare.

Printre tablourile vândute sau deturnate de el între 2010 şi 2015, perioada vizată de actul de acuzare formulat de procurorii americani, figurează tablouri celebre precum "Buste de Femme", de Pablo Picasso, şi "Reverie", de Marc Chagall, dar şi lucrări semnate de Paul Signac, Luciano Fontana şi Rene Magritte.

În total, Timothy Sammons a deturnat între 10 milioane şi 30 de milioane de dolari de la patru dintre clienţii lui, potrivit anchetatorilor, folosind o bună parte din această sumă pentru a duce un stil de viaţă luxos. Comerciantul de artă deţine inclusiv o reşedinţă în cartierul rezidenţial Primrose Hill din Londra.

"Timothy Sammons a ridicat minciuna, manipularea şi furtul la rangul unei arte", a declarat procurorul din Manhattan, Cyrus Vance, într-un comunicat publicat marţi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

4 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

5 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala