Un conac englezesc cumpărat de fosta amantă a regelui Juan Carlos stârneşte interesul justiţiei elveţiene

Un conac englezesc cumpărat de fosta amantă a regelui Juan Carlos stârneşte interesul justiţiei elveţiene

Justiţia elveţiană cercetează achiziţia de către fosta amantă a fostului rege al Spaniei Juan Carlos a unui conac în Marea Britanie în anul 2015, la trei ani după ce ea primise din partea fostului monarh 65 de milioane de euro, scrie luni cotidianul El Pais, citat de AFP.

Corinna Larsen, o femeie de afaceri de origine daneză - cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, pe care l-a preluat în urma unei căsătorii cu un prinţ german de care între timp a divorţat - a declarat în faţa procurorului din Geneva că a cheltuit şase milioane de lire sterline (6,7 milioane de euro) pentru a cumpăra Chyknell Hall Estate, un conac din vestul Angliei, la Bridgnorth, cheltuind apoi din nou aceeaşi sumă pentru a-l renova.

Această proprietate de 81 de hectare cuprinde conacul cu 11 camere, o bibliotecă, o piscină şi un teren de cricket.

Corinna Larsen este investigată pentru spălare de bani şi procurorul din Geneva are în vedere această achiziţie întrucât ea survine după donaţia primită din partea regelui Juan Carlos şi pentru că ''structura'' montată pentru această operaţiune este ''opacă''.

Fosta amantă a lui Juan Carlos între anii 2004 şi 2009 susţine că a cumpărat această proprietate dintr-un fond pe care ea l-a înregistrat în Panama pe numele fiului ei care la momentul achiziţiei avea 13 ani.

Corinna Larsen a recunoscut că în anul 2012 a primit din partea fostului monarh spaniol o donaţie de 65 de milioane de euro, susţinând că regele i-a făcut acest ''cadou extrem de generos'' ca recunoştinţă pentru prietenia ei, pentru a-i asigura viitorul şi pentru afecţiunea pe care el o dobândise faţă de fiul ei.

Ea se află în prezent în centrul unei anchete judiciare privind un depozit de 100 de milioane de dolari făcut de Juan Carlos în Elveţia, bani pe care acesta i-ar fi primit din partea Arabiei Saudite în anul 2011 drept ''comision'' după adjudecarea de către un consorţiu de companii spaniole a contractului pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina.

Anchetatorii încearcă acum să elucideze dacă donaţia făcută fostei amante a avut ca scop disimularea unei mari părţi din această sumă, caz în care Corinna Larsen s-ar face vinovată de spălare de bani.

Conform unei scrisori din anul 2018 publicată vineri de presa spaniolă, Juan Carlos susţine că fosta sa amantă nu i-a servit drept paravan pentru a-şi disimula averea şi că nu a încercat niciodată să recupereze banii.

Scandalul de corupţie declanşat de dezvăluirile Corinnei Larsen în anul 2012 privind acel ''comision'' saudit ce a condus la anchete penale în Elveţia şi Spania l-a determinat pe fostul suveran să părăsească Spania pe 3 august pentru a se stabili în Emiratele Arabe Unite, deşi el nu este investigat de justiţie în acest dosar.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…