Un copil de 8 ani a fost ucis într-un atac rusesc cu rachete

Un copil de 8 ani a fost ucis într-un atac rusesc cu rachete

Un atac cu rachete hipersonice lansat de Rusia asupra regiunii Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei, aflată la sute de kilometri de zona frontului, s-a soldat cu moartea unui copil de 8 ani, informează Agerpres .

MiG 31 cu rachetă supersonică Kinjal

"Pe 11 august, în jurul orei 11:00 (08:00 GMT), armata rusă a lansat rachete asupra infrastructurii din regiunea Ivano-Frankivsk", a anunţat biroul procurorului general pe Telegram. Potrivit aceleiaşi surse, una dintre rachete a căzut peste o casă în care se afla o familie cu trei copii."Un băieţel de opt ani a murit în urma bombardamentului", a mai spus procuratura, adăugând că echipele de salvare încearcă să stabilească dacă mai sunt şi alte victime.

Potrivit şefei administraţiei regionale, Svitlana Onişciuk, copilul a fost transportat la spital în stare critică.

"Medicii au făcut tot posibilul, dar, din păcate, viaţa copilului nu a putut fi salvată", a adăugat ea într-un videoclip postat pe Telegram.

Ea a reamintit, de asemenea, populaţiei că trebuie să se adăpostească în cazul unei alerte aeriene.

"Oriunde ai locui, ai grijă de siguranţa ta şi a celor dragi", a mai spus ea.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că Rusia a lansat patru rachete hipersonice Kinjal, considerate foarte dificil de doborât din cauza vitezei lor, în direcţia aerodromului Kolomia, însă doar una a putut fi doborâtă.

"Celelalte au lovit în apropierea aerodromului, infrastructură civilă a fost atinsă şi o rachetă a lovit o zonă rezidenţială", unde copilul a fost ucis, a spus ea într-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit aceleiaşi surse, rachetele Kinjal au fost lansate din Tula şi Lipeţk, două oraşe situate la 180 şi respectiv 460 de km sud de Moscova .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?