Un cuplu britanic format pe un site matrimonial musulman a fost condamnat la închisoare pentru terorism

Un cuplu britanic format pe un site matrimonial musulman a fost condamnat la închisoare pentru terorism

Munir Mohammed, solicitant de azil în Regatul Unit, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, din care va executa minimum 14 ani, iar Rowaida El Hassan, pe care o cunoscuse prin intermediul unui site matrimonial pentru musulmani, la 12 ani de închisoare, pentru intenţia de a comite un atentat terorist, informează DPA.

Mohammed, în vârstă de 36 de ani, stabilit în oraşul Derby, şi farmacista El Hassan, în vârstă de 32 de ani, au luat legătura în martie 2016, prin site-ul de internet singlemuslim.com. Curtea penală centrală din Londra a stabilit că femeia i-a trimis bărbatului prin mesageria online WhatsApp mesaje cu linkuri către site-uri care explicau cum se produce ricinul, o toxină letală. La rândul lui, el i-a trimis ei înregistrări video explicite cu membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic care participau la uciderea unor prizonieri prin decapitare, împuşcare sau cu ajutorul explozivilor.

Potrivit procuraturii, cei doi au fost "evident atraşi unul de altul prin sprijinul pentru ideologia violentă a Daesh (Statul Islamic - n. red.) şi pentru intoleranţa acestuia faţă de cei care nu sunt de acord cu viziunea sa". Ei "au plănuit să ucidă şi să rănească oameni nevinovaţi din Regatul Unit şi aveau starea de spirit, metodologia şi aproape toate materialele necesare pentru ca Mohammed să comită un atentat", a declarat procuroarea Sue Hemming, după pronunţarea sentinţei.

Paul Greenwood, din cadrul forţelor antiteroriste din nord-estul Regatului Unit, afirmase că planurile detaliate ale cuplului nu au fost complet elucidate, dar s-a stabilit că Mohammed şi El Hassan cumpăraseră o serie de articole suspecte şi efectuaseră cercetări intensive privind producerea peroxidului de acetonă şi a ricinului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...