Un cutremur de magnitudinea 5.9 s-a produs la granița dintre Turcia și Iran

Un cutremur de magnitudinea 5.9 s-a produs la granița dintre Turcia și Iran

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 5.9 s-a produs, sâmbătă, în zona unde se află granița dintre Turcia și Iran.

Foto Shutterstock

Au fost distruse locuințe într-un oraș dintr-o provincie din Iran, potrivit declarațiilor presei iraniene, dar și a Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC).

”Amploarea distrugerilor la unele locuinţe şi clădiri din oraşul Khoy este relativ mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor iraniene de urgenţă Mojtaba Khaledi pentru agenţia de presă YJC, relatează News.ro .

EMSC a anunțat că a avut loc un cutremur cu magnitudine de 5.6 ce s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Presa iraniană a relatat că seismul a avut o magnitudine de 5.9, epicentrul fiind în apropiere de orașul Khoy, din Iran.

Echipele de salvare au ajuns în zonă și spitalele din Iran au intrat în alertă. Intervenția în zonele afectate de cutremur se face greoi din cauza ninsorii și a temperaturilor foarte scăzute. În acest zone au avut loc și mai multe pene de curent, potrivit unui oficial al serviciilor de urgență.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...