Un deputat rus îi propune lui Putin să ordone un atac nuclear în sudul Ucrainei

Un deputat rus îi propune lui Putin să ordone un atac nuclear în sudul Ucrainei

Un general rus în rezervă, în prezent deputat, a propus ideea unui atac cu arme nucleare tactice în zona Robotîne, regiunea Zaporojie, pentru a eradica astfel succesele obținute de ucraineni în acest sector al câmpului de luptă.

Andrei Guruliov FOTO The Mirror

Potrivit generalului în rezervă Andrei Guruliov, în prezent deputat în Duma de Stat, Robotîne este „ideal” pentru utilizarea unor arme nucleare.

„S-au adunat (soldații ucraineni, n. red.) acolo într-un singur loc... este pur și simplu ideal pentru utilizare unor arme nucleare tactice”, a declarat alesul rus în cadrul emisiunii Soloviov Live, realizată de un renumit propagandist al regimului Putin.

Odată cu efectuarea unui atac nuclear în zona Robotîne, atunci când ar permite direcția vântului, Moscova ar închide „definitiv” ostilitățile pe frontul de sud, susține Andrei Guruliov.

Robotîne, un situat între Orihiv și Tokmak, a fost eliberat oficial pe 25 august. Între timp, forțele ucrainene au avansat încă aproximativ zece kilometri spre Verbove, aflat mai la est.

„Forțele ucrainene au avut succes în direcția Novodanilîvka către Verbove”, a declarat marți Andrii Kovaliov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Andrei Guruliov, 55 de ani, a trecut în rezervă în ianuarie 2019, din calitate de comandant adjunct al Districtului Militar Sud. Este deputat din septembrie 2021, când a fost ales pe lista partidului Rusia Unită, care asigură baza electorală a regimului Putin. De la retragerea în armată și până la depunerea jurământului ca deputat a activat ca viceguvernator al ținutului Transbaikal.

O voce influentă pro-război, Guruliov se află de anul trecut pe listele de sancțiuni ale Statelor Unite și Regatuli Unit.

Anterior, generalul rus în rezervă a cerut Rusiei să bombardeze Regatul Unit și statul american Texas.

În calitate de deputat, el a inițiat un demers privind reintroducerea termenului de „dușman al poporului” și a tribunalelor militare pe câmpul de luptă, ca pe vremea lui Stalin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?