Un deținut de la Penitenciarul Jilava a decedat

Un deținut de la Penitenciarul Jilava a decedat

Un deținut de la Penitenciarul Jilava, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare, a decedat vineri în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viața, a declarat, pentru AGERPRES, Carmen Uțoiu, ofițer de presă la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

"Astăzi, în jurul orei 11,50, la Penitenciarul Jilava, un echipaj medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a acuzat o stare de rău. Concomitent a fost solicitat sprijinul Ambulanței, personalul medical al Ambulanței a continuat manevrele de resuscitare începute de către personalul din penitenciar, ulterior deținutul a fost transportat la un spital din rețeaua de sănătate publică, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, în jurul orei 14,57 s-a constatat decesul deținutului", a spus Uțoiu.

Ea a precizat că bărbatul a beneficiat de tratament și consult de specialitate în ultima perioadă și a fost evaluat ultima dată într-un spital din rețeaua de sănătate publică pe 1 iulie.

Deținutul avea 69 de ani și era condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a menționat Uțoiu, care a adăugat că va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei