Un discurs al lui Putin, invocat de Elon Musk în afacerea Twitter: „N-are sens dacă vine al Treilea Război Mondial”

Un discurs al lui Putin, invocat de Elon Musk în afacerea Twitter: „N-are sens dacă vine al Treilea Război Mondial”

Elon Musk a vrut să încetinească procesul de achiziționare a Twitter și a invocat în mesajele private trimise unui bancher un discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină.

Elon Musk ar fi regretat suma pe care trebuia să o plătească pentru a cumpăra Twitter / Foto Arhivă

Mesajul dintre Musk și unul dintre bancherii săi de la Morgan Stanley a fost prezentat marți de avocații Twitter la o audiere preliminară a procesului dintre compania social media și CEO-ul Tesla și SpaceX, scrie Hotnews.

Elon Musk a cerut pe 8 mai bancherului să încetinească procesul de cumpărare a Twitter deoarece Vladimir Putin urma să susțină un discurs cu ocazia Zilei Victoriei Rusiei în al Doilea Război Mondial.

„Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm înspre al Treilea Război Mondial”, i-a scris Musk bancherului său.

Motivul așteptării discursului lui Putin

Solicitarea lui Musk a venit în contextul în care la momentul respectiv, mai mulți analiști se așteptau ca Vladimir Putin să anunțe mobilizarea generală în Rusia după ce forțele sale armate au eșuat în tentativele de a cuceri Kievul.

Audierea a avut loc marți la un tribunal din statul american Delaware și discuția a avut ca subiect principal solicitarea lui Musk de a amâna începerea procesului pe care Twitter i l-a intentat după ce miliardarul a anunțat pe 9 iulie că renunță la cumpărarea companiei.

În prezent, mesajul prezentat în instanță confirmă părerile unor analiști care au spus în repetate rânduri că Elon Musk a regretat ulterior prețul convenit și că ar fi dorit o micșorare a sumei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...