Un dispozitiv implantabil şi biodegradabil, creat de cercetătorii americani, contribuie la regenerarea nervilor

Un dispozitiv implantabil şi biodegradabil, creat de cercetătorii americani, contribuie la regenerarea nervilor

Oamenii de ştiinţă americani au creat un dispozitiv implantabil şi biodegradabil care a furnizat în cadrul unui experiment realizat pe şoareci impulsuri electrice regulate nervilor periferici afectaţi, contribuind la regenerarea nervilor de la nivelul membrelor şi ajutând aceste animale să îşi recupereze mult mai repede funcţiile nervoase şi puterea musculară, informează Xinhua joi.

Noul dispozitiv, de mărimea unei mici monede, se împachetează în jurul unui nerv avariat şi îi furnizează impulsuri electrice timp de câteva zile, înainte de a se dizolva singur - fără efecte nocive - în organism. Dispozitivul este alimentat wireless de un transmiţător aflat în afara corpului pacientului şi care acţionează ca un fel de încărcător pentru telefonul mobil.

Cercetători de la Washington University School of Medicine şi de la Northwestern University din Statele Unite au studiat un grup de şoareci cu nervul sciatic avariat. Acest nerv transmite semnale de-a lungul picioarelor şi controlează tendoanele şi muşchii aflaţi la nivelul membrelor inferioare.

Ei au folosit noul dispozitiv pentru a furniza o oră pe zi de stimulare electrică şoarecilor incluşi în acest experiment, între trei şi şase zile. Şoarecii din grupul de control nu au primit niciun fel de stimulare electrică. Apoi, toţi şoarecii au fost monitorizaţi în perioada de convalescenţă timp de 10 săptămâni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria