Un distrugător american a lansat focuri de avertisment în direcția unor vase iraniene (oficiali americani)

Un distrugător american a lansat focuri de avertisment în direcția unor vase iraniene (oficiali americani)

Un distrugător al marinei militare a SUA a lansat trei focuri de avertisment în direcția a patru vase ale Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice iraniene, după ce acestea s-au apropiat cu viteză mare de Strâmtoarea Ormuz, au declarat luni doi oficiali americani din domeniul apărării, relatează Reuters.

Oficialii au declarat, sub rezerva anonimatului, că distrugătorul USS Mahan a stabilit comunicație prin radio cu vasele iraniene, dar acestea nu au răspuns la cererile de a încetini.

Nava americană a tras focuri de avertizare și un elicopter al marinei americane a lansat, de asemenea, un semnal fumigen.Vasele iraniene s-au apropiat la 800 metri de distrugătorul USS Mahan, care escorta alte două nave americane, au menționat sursele citate.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...