Un dobitoc! Ăsta le cere românilor să renunțe la case și banii din bancă pentru a juca la bursă!

Un dobitoc! Ăsta le cere românilor să renunțe la case și banii din bancă pentru a juca la bursă!

Trebuie să vină oamenii să investească la bursă, să deblocheze banii din imobiliare și depozite bancare, a declarat Iancu Guda, services director Coface România, într-o conferință de presă.

„În România, 90% din bani sunt îngropați. În America, 30% din avuția poporului este în imobiliare și depozite bancare, iar la noi e 90% - maximul din lume. Avem 94% din popor care locuiește în propria locuință. Deci îngropăm banii în cărămizi, în depozite bancare”, a spus el.

Potrivit acestuia, „la inflație de peste 5% să ai dobândă la depozit de 1 virgulă ceva, pierzi în termeni reali”.

(Conform datelor Finzoom.ro, dobânzile la depozite pe un an sunt între 0,8 – 3,8%, în funcție de bancă n.r.)

„Trebuie să mișcăm banii în economie, să investim la bursă, să vină oamenii să investească, să asigure lichiditate. Așa o să vină și companiile să se listeze la bursă”, a mai afirmat Guda.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!