Un elicopter pakistanez aterizează de urgență în Afganistan, pasagerii fiind luați ostatici de talibani

Un elicopter pakistanez aterizează de urgență în Afganistan, pasagerii fiind luați ostatici de talibani

Cei șase pasageri ai unui elicopter al guvernului pakistanez au fost luați ostatici joi în estul Afganistanului, după ce aparatul de zbor a fost constrâns să aterizeze de urgență, potrivit unor surse oficiale afgane și pakistaneze, relatează AFP.

"Elicopterul a aterizat de urgență și cele șase persoane, toate străine, care se aflau la bord au fost luate ostatice de talibani", a declarat pentru AFP guvernatorul districtului Azra, din provincia Logar, unde s-a produs accidentul, Hamidullah Hamid, precizând că pasagerii erau nevătămați după aterizare.

Purtătorul de cuvânt al autorităților din provincie, Salim Saleh, a subliniat că elicopterul era sub drapel pakistanez și că "a luat foc înainte de a ateriza de urgență".

Talibanii nu au reacționat la acest anunț. Ei sunt însă foarte prezenți în provincia Logar, frontalieră cu Pakistan, și activi în mod deosebit în districtul Azra.

Ambasada Pakistanului la Kabul a confirmat la rândul său că un aparat al administrației locale din Pendjab (est), "un elicopter de tipul MI-17, efectua un zbor pentru o operațiune de mentenanță și de revizie în Rusia".

"Credem că este vorba despre același tip de aparat ca acela care s-a prăbușit în Logar", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Akhtar Munir, care a spus că nu știe nimic despre persoanele aflate la bord sau despre cauzele accidentului.

"Aveam permisiunea guvernului afgan pentru a-i survola teritoriul", a dat el asigurări.

MI-17, de fabricație rusă, este un elicopter de transport militar utilizat în mod curent de armata pakistaneză, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

5 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…