Un exemplar rar de gibon cu obraji albi s-a născut la o grădină zoologică din Polonia

Un exemplar rar de gibon cu obraji albi s-a născut la o grădină zoologică din Polonia

Un exemplar rar de gibon cu obraji albi, botezat Dao, a venit pe lume la o grădină zoologică din oraşul polonez Wroclaw, un pas înainte în lupta împotriva extincţiei acestei specii în pericol critic de dispariţie, informează Reuters.

În sălbăticie mai există doar 150-160 de giboni din această varietate, precum şi circa 200 de exemplare care trăiesc în captivitate la nivel global, a precizat grădina zoologică din Wroclaw. În sălbăticie, aceste animale sunt întâlnite în Vietnam şi Laos. Au mai fost văzute şi în China, dar nu şi în ultimii 30 de ani.

Gibonii cu obraji albi sunt o specie care se reproduce cu dificultate. Dao s-a născut la sfârşitul lunii septembrie, dar grădina zoologică a anunţat naşterea puiului abia joi.

Radoslaw Ratajszczak, directorul Wroclaw Zoo, a spus că este una dintre cele mai bune facilităţi pentru giboni din Europa întrucât aici există mulţi arbori şi funii.

''Aici se pot comporta natural şi au parte de pace şi linişte. Răsplătesc favoarea prin cântece şi aducând pe lume pui'', a mai spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc