Un expert explică cum dieta 80/20 te poate ajuta să slăbești și să nu te mai îngrași în timp ce te bucuri de alimentele tale preferate

Un expert explică cum dieta 80/20 te poate ajuta să slăbești și să nu te mai îngrași în timp ce te bucuri de alimentele tale preferate

Dieta 80/20 se bazează pe principiul că dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți „păcătui” 20% cu alimente nesănătoase. Această metodă, spun specialiștii, ar putea ajuta la pierderea de grăsime fără a fi excesiv de restrictivă, deoarece dietele rigide sunt adesea nesustenabile.

Dieta 80/20 te-ar putea ajuta să slăbești FOTO: ARHIVA

Potrivit Shefinds , dieta 80/20 este o abordare flexibilă a alimentației care se concentrează pe alegeri sănătoase în 80% din timp, permițând în același timp indulgențe în 20% din timp. Această metodă pune accentul pe consumul de alimente dense în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele integrale pentru majoritatea meselor, permițându-vă în același timp să vă oferiți ocazional răsfățuri sau alimente care vă plac.

Creatorul TikTok @eunicness, care oferă sfaturi și trucuri pentru pierderea în greutate, a explicat recent de ce această metodă ar putea ajuta la pierderea de grăsime fără a fi excesiv de restrictivă, deoarece dietele rigide sunt adesea nesustenabile

Ea dezvăluie mai întâi că, în 80% din timp, ar trebui să faceți alegeri sănătoase. Acest lucru implică consumul de proteine slabe, fibre, fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase.

De asemenea, ea subliniază că 20% din timp se petrece mâncând alimentele tale preferate „cu moderație, nu cu restricție”.

„Îți permiți să te bucuri de răsfățuri și să te răsfeți cu mese și alimente care îți plac în mod deosebit fără să te simți vinovat sau prea restrictiv, iar acest lucru face ca acesta să fie un mod foarte sustenabil de a menține o dietă sănătoasă, deoarece recunoaște că este în regulă să te bucuri din când în când, atâta timp cât majoritatea dietei tale este compusă din alimente dense în nutrienți”, spune c reatorul TikTok @eunicness.

Această metodă promovează, de asemenea, alimentația conștientă, flexibilitatea și reducerea stresului, aspecte adesea asociate cu dietele prea stricte.

Pentru o dietă 80/20, concentrați-vă pe consumul de alimente dense în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase pentru 80% din mesele dumneavoastră.

Umpleți jumătate din farfurie cu produse colorate, alegeți cereale integrale și optați pentru surse slabe de proteine.

Permiteți-vă să vă răsfățați cu bunătățile preferate sau cu alimente mai puțin nutritive pentru aproximativ 20% din mese, practicând controlul porțiilor și mâncarea conștientă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România