Un fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan şi-a anunţat intenţia de a candidat pentru un post în Senatul SUA

Un fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan şi-a anunţat intenţia de a candidat pentru un post în Senatul SUA

David Duke, fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan, a anunţat intenţia de a candida pentru un post în Senatul SUA, din partea statului Louisiana, informează site-ul Politico.com.

Un fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan şi-a anunţat intenţia de a candidat pentru un post în Senatul SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

La o zi după ce ce Donald Trump a acceptat oficial candidatura republicană la prezidenţiale, Duke a anunţat pe site-ul său că într-un moment în care statul american este pe cale să se destrame şi nimeni nu are curajul să spună adevărul despre ceea ce se întâmplă, majoritatea populaţiei din această ţară are nevoie de o persoană care să le reprezinte interesele în faţa urii violente exagerate lansate împotriva lor de către instituţiile americane şi mass-media.

Anunţul lui Duke a fost făcut în contextul gravelor tensiuni rasiale cu care se confruntă statul american după uciderea prin împuşcare a unei persoane de culoare şi replica acestui eveniment, un atac armat în urma căruia au murit trei ofiţeri de poliţie.

Extremistul antisemit este un fost reprezentant statal al New Orleans-ului şi candidat al postului de guvernator, respins de Congresul American în urmă cu 20 de ani.

În cadrul campaniei sale din 1991, în care candida împotriva lui Edwin Edwards, fostul guvernator al statului Louisiana, autocolantele pe care Duke le împărţea cu scopul de "a-l susţine" pe oponentul său erau imprimate cu: "Votează escrocul. Este important".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…