Un fost lider proeminent al Hamas, „mândru“ de teroriștii care au ucis și răpit civili israelieni: „Toți sunt dușmani“

Un fost lider proeminent al Hamas, „mândru“ de teroriștii care au ucis și răpit civili israelieni: „Toți sunt dușmani“

Un fost lider al Hamas a spus că este „mândru” de teroriștii care au ucis și răpit civili israelieni. Șeful Afacerilor Externe al Hamas, Khalid Meshaal, a spus că „fie soldați, fie civili, toți sunt dușmani”.

Membri ai fortelor Hamas FOTO Profimedia

Meshaal, stabilit Qatar, a susținut că a fost „o încercare de a pune capăt ocupației israeliene” și că acest conflict nu a început săptămâna trecută, ci în 1948 - anul în care a fost creat Israelul, anunță dailymail.co.uk .

El a declarat pentru Haberturk TV din Turcia: „Israelul a spus că armata lor este cea mai puternică și de neînvins. Când am văzut că au fost învinși în câteva ore, am fost și noi surprinși", a spus fostul lider.

Meshaal a fost întrebat despre atacurile asupra civililor, inclusiv asupra copiilor și a persoanelor în vârstă: „Le-am tot spus să nu facă asta. Dar în vremuri de război, aceste incidente se pot întâmpla. Nu este ceea ce Israelul spune întotdeauna, că nu au făcut-o [au ucis civili] intenționat?'

El a susținut că există o „diferență mare” între ceea ce făceau Hamas și Israel când a fost întrebat dacă a fost ipocrit.

„Suntem proprietarii acestui teren. Când inamicul vine din afară, fie soldați, fie civili, toți sunt dușmani. Oricine vine în țara mea [să ocupe] este dușman și vinovat.

A cerut manifestații de sprijin în toată lumea

Acest lucru vine la doar câteva zile după ce fostul șef a cerut să aibă loc proteste în întreaga lume musulmană, în sprijinul palestinienilor și ca popoarele din țările vecine să se alăture luptei împotriva Israelului.

„[Trebuie] să ne îndreptăm spre piețele și străzile lumii arabe și islamice”, a spus Khaled Meshaal, care în prezent conduce biroul diasporei Hamas.

Meshaal a spus că guvernele și popoarele din Iordania, Siria, Liban și Egipt au o datorie mai mare de a sprijini palestinienii.

Fii ai Iordanului, frați și surori ale Iordanului... Acesta este un moment al adevărului și granițele sunt aproape de voi, vă cunoașteți cu toții responsabilitatea”, a spus Meshaal într-o declarație înregistrată. „Pentru toți oamenii de știință care predau jihadul... tuturor celor care predau și învață, acesta este un moment pentru aplicarea (teoriilor)”.

Răzbunare pentru raidurile israeliene

Iordania și Libanul găzduiesc cel mai mare număr de refugiați palestinieni.

Apelul lui Meshaal pentru o revoltă vineri, 13 octombrie 2023, a fost reiterat chiar de Hamas, potrivit Institutului de Cercetare Media din Orientul Mijlociu (MEMRI), condus de Israel.

MEMRI a spus că Hamas i-a îndemnat pe susținătorii săi din Gaza, Cisiordania și Israel să se ridice în operațiunea „Furtuna Al-Aqsa”, așa cum a numit atacul mintea secretă palestiniană, Mohammed Deif.

Expresia „cel mai căutat om din Israel” , folosită într-o casetă audio, difuzată în timp ce Hamas a tras mii de rachete din Fâșia Gaza în weekend, a semnalat că atacul reprezintă răzbunarea pentru raidurile israeliene la moscheea Al Aqsa din Ierusalim.

Declarăm vinerea viitoare, „Vinerea invaziei Al-Aqsa”, ca o zi de mobilizare generală în lumea noastră arabă și islamică și în rândul oamenilor liberi din lume”, se arată în declarația lui Meshaal, care a fost trimisă Reuters.

Este o zi pentru a aduna sprijin, a oferi ajutor și a participa activ. Este o zi pentru a dezvălui crimele ocupației, a o izola și a dejuca toate planurile sale agresive. Este o zi pentru a ne demonstra dragostea pentru Palestina, Ierusalim și Al-Aqsa. Este o zi pentru sacrificiu, eroism și dăruire și pentru a câștiga onoarea de a apăra prima Qibla a musulmanilor, a treia cea mai sfântă moschee și ascensiunea Mesagerului de încredere”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...