Un fragment de papirus în care se sugera că Iisus a fost căsătorit s-a dovedit a fi un fals - FOTO

Un fragment de papirus în care se sugera că Iisus a fost căsătorit s-a dovedit a fi un fals - FOTO

Un cercetător din Berlin spunea, în anul 1982, că artefactul este ,,singurul exemplu de text în care Iisus face referire directă la faptul că a avut o soţie".

Un fragment de papirus în care se sugera că Iisus a fost căsătorit s-a dovedit a fi un fals

Potrivit Descoperă , profesorul Karen King susţinea că, în anul 2011, a cumpărat de la un specialist în domeniul egiptologiei un fragment din aşa-numita ,,Evanghelie a Soţiei lui Iisus", un text în care se sugerează că Mântuitorul a fost, la un moment dat, căsătorit.

Specialista şi-a dat seama că fragmentul pe care îl cumpărase era un fals, după ce a citit o scrisoare trimisă de aşa-zisul cercetător, Walter Fritz, unui jurnalist al ziarului american The Atlantic. Profesorul King a intrat în posesia artefactului şi a aflat că acesta fusese acompaniat de fotocopia unui contract de vânzare, în care era menţionat că textul a fost vândut, în anul 1999, de un german din Potsdam, pe nume Hans Ulrich Laukamp.

Fritz a cumpărat întreaga colecţie de papirusuri a lui Laukamp, iar nimeni nu a mai ştiut de ea timp de peste 10 ani. În cele din urmă, textul misterios, în care este menţionat faptul că Iisus Hristos ar fi fost căsătorit, a ajuns în posesia lui Karen King.

Ariel Sabar, ziarist al publicaţiei The Atlantic, a investigat cazul textului falsificat şi a aflat cine este Walter Fritz. S-a dovedit că acesta trăieşte în Florida, are 50 de ani şi este asociatul lui Laukamp într-o afacere cu activităţi în industria metalurgică. Mai mult, în anul 2003, Fritz deţinea câteva site-uri pornografice.

Atunci când Sabar l-a întrebat pe Fritz dacă documentul pe care l-a vândut era, de fapt, un fals, acesta a răspuns: ,,nu există dovezi ştiinţifice care ar demonstra că noi am făcut acel lucru".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…