Un francez care lupta de partea Ucrainei a fost ucis la Bahmut

Un francez care lupta de partea Ucrainei a fost ucis la Bahmut

Un combatant francez care lupta de partea trupelor ucrainene a fost ucis recent în zona oraşului Bahmut, orașul asediat de trupele ruse, potrivit unor informaţii din presă confirmate vineri de Ministerul de Externe francez, transmite AFP, citată de Agerpres.

Artileria ucraineană lângă Bahmut. FOTO EPA-EFE

Ouest-France, un cotidian regional francez, anunţase pe 22 martie decesul lui Kevin D., un fost lucrător umanitar plecat în urmă cu mai mult de un an să lupte alături de trupele ucrainene după ce Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei.

Francezul, în vârstă de 30 de ani, a fost ucis în circumstanţe neprecizate, în apropiere de Bahmut, unde are loc de opt luni o bătălie sângeroasă între trupele ruse şi cele ucrainene.

„Am aflat vestea tristă privind acest deces. Transmitem condoleanţele noastre familiei", a răspuns agenţiei France Presse Ministerul de Externe de la Paris, confirmând decesul combatantului francez.

„Legiunea internaţională'' a voluntarilor

După invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în „ legiunea internaţională'' a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei ţări.

Încă de atunci, Rusia a avertizat că „mercenarii'' străini capturaţi de trupele sale nu vor beneficia de prevederile Convenţiei de la Geneva cu privire la tratamentul prizonierilor de război.

Nu se cunoaște exact numărul străinilor veniţi în Ucraina să lupte în „l egiunea internaţională'' şi nici cel al victimelor în rândul acestora .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka