Un fute vânt, băiat de general, cu studii la „ecologică”, împins de SIE să preia șefia PSD. DNA l-a executat doar pe Zgonea, pe el l-a iertat

Un fute vânt, băiat de general, cu studii la „ecologică”, împins de SIE să preia șefia PSD. DNA l-a executat doar pe Zgonea, pe el l-a iertat

Un fute vânt, băiat de general, cu studii la „ecologică”, împins de SIE să preia PSD. DNA l-a executat doar pe Zgonea, pe el l-a iertat. Ăsta este Marcel Ciolacu, pe scurt. 

Primul șoc pe care îl ai când te uiți pe cv-ul lui Ciolacu este că a început să lucreze târziu. Ciolacu s-a născut în anul 1967 și spune că, în 1996, a devenit consilier local în Municipiul Buzău. Avea 29 de ani.

Mai interesantă este școala făcută de Ciolacu. Acesta a urmat o facultate privată care nu era acreditată.

În 1991 se înscrie la Universitatea Ecologică. A terminat Facultatea de Drept în anul 1995, la vârsta de 28 de ani. Facultatea de Drept din Universitatea Ecologică a primit Autorizare provizorie în mai 1995. Ciolacu a terminat facultatea în anul în care instituția de învățământ superior a primit, oficial, autorizația provizorie de funcționare.

 Universitatea Ecologică a fost clasată in categoria Universitatilor Centrate pe Educatie (categoria a III-a). Mai multe programe universitare au fost încadrate în „categoria E”, ultima.

În 2010, facultatea a fost acuzată că a emis diplome false.

Marcel Ciolacu este fiul comandorului(general)de aviație Ion Ciolacu, decedat în martie 2016. La înmormântare, singurul lider PSD care i-a fost alături lui Ciolacu a fost Valeriu Zgonea, care ocupa atunci aceeași funcție pe care o ocupă astăzi Marcelică. 

Ce îi leagă pe cei doi în afara prieteniei trecute? Păi, un personaj: Dumitru Dobrică. Da, e ăla care l-a dat în gât la DNA Ploiești pe Zgonea, că i-a făcut nu știm ce casă pe la munte. Și Zgonea i-a angajat fata secretar de stat la un minister. Fată care, între timp, a ajuns deputată PSD. Pusă pe listă de președintele PSD Buzău... Marcel Ciolacu. 

Știți, la DNA Ploiești era mare șmecher procurorul ăla buzoian dat afară de Kovesi, Nicolae Marin. Cel care-l putea surprinde în flagrant pe Dragnea cu documente despre TelDrum furate din DNA, dar n-a vrut...

După ce o să citiți Referatul de mai jos, înaintat de Curtea de Conturi la DNA Ploiești, o să înțelegeți mai multe. Da, patronul de la MECAN CONSTRUCT S.A. Pătârlagele este Dumitru Dobrică, tatăl Ionelei Dobrică, deputată PSD. Și, da, cel care i-a dat să asfalteze străzile Buzăului la prețuri duble este Marcel Ciolacu.

Raportul Curții de Conturi înaintat la DNA Ploiești

 Speța Zgonea-Dobrică-DNA

Fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost pus, miercuri 15 februarie 2017, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în același dosar este urmărit penal Dumitru Dobrică, fost consilier județean în cadrul CJ Buzău în perioada iunie 2004 — decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Procurorii anticorupție spun că, începând cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrică i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a omului de afaceri într-o importantă funcție publică.

Surse apropiate anchetei au precizat că persoana care urma să fie numită în funcția publică este fiica omului de afaceri.

"La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. (...) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale", arată sursa citată.

Anchetatorii spun că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

Pe față, fără jenă! SIE, intervenție brutală pentru a-și pune șef la PSD! Da, oameni buni, este ceva care se întâmplă sub ochii noștri!

Și explică multe dintre enigmaticele lucruri aparent ciudate petrecute în ultimul timp. Gabriel Vlase, șeful SIE, îl pune pe amicul său Marcel Ciolacu, șef la PSD! Și vine și Mihai Tudose, la rândul său amic intim cu cei doi. Gabriel Vlase a fost crescut de Viorel Hrebenciuc, intimul prințișorilor arabi deveniți miliardari în România sub regimul PSD. Fotografia cu Marcel Ciolacu și Omar Hayssam la vânătoare este deja clasică.

Și Marcel Ciolacu și Gabriel Vlase au făcut marcaj la Dragnea în ultimii trei ani. Ciolacu apare în pozele de la Belina, pe post de băiat care dă la vâsle, în barca unde mai erau Dragnea și Grindeanu. Vlase i-a însoțit pe Dragnea și țiitoare în celebra ieșire a celor doi în Elveția. La doar câteva zile, președintele Iohannis l-a nominalizat la șefia SIE.

Cine a fost „porumbelul curier” între Ciolacu și Dăncilă? Ionel Arsene, alt personaj dubios care i-a făcut marcaj lui Dragnea în ultimii ani...

 Galerie foto

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”